Kamado kepsninėje rūkytas amūras su “Coconut Aminos” padažu

Dažniausiai grilius asocijuojasi su klasikinių šašlykų skoniu, bet įsibėgėjus griliaus sezonui esame “pavargę” nuo mėsos ir norisi lengvesnio maisto, tam puikiai tinka žuvis. Kepsninėje rūkytas, sodraus dūmo įsigėręs amūras įgauna tobulą skonį, kuriam atsispirti negali nei suaugusieji, nei vaikai!

Ingredientai:

Jūros druska
Pipirai
10 skiltelių česnako
Citrinų sultys
6kg amūras

Padažas:

“Coconut Aminos”

Gaminimo eiga:

1. Amūrą išskroskite (galvą ir uodegą nupjaukite), nuvalykite žvynus tik iš tos pusės kurioje bus įpjovos ir nuplaukite.
2. Šaltame vandenyje išmaišykite apie 200 gr. druskos (tikslas – silpnai pasūdyti, kad sumažinti galimo dumblo skonį).
3. Dėkite žuvį į sūdytą vandenį ir mirkykite apie 4h.
4. Ištraukus žuvį ją gerai nusausinkite ir vienoje pusėje (kur nuvalėte žvynus) padarykite įpjovas iki stuburo kaulo.
5. Pagal skonį (į didesnę pusę) įtrinkite žuvį druska ir pipirais.
6. Švelniai įtrinkite citrinos sultimis.
7. Į įpjovas įkiškite smulkinto česnako.
8. Tuomet žuvį marinuokite apie 1h.
9. Kepsninę įkaitinkite iki 100 laipsnių (be deflektoriaus), vėliau prigesinkite ir žuvį rūkykite/troškinkite 70-90 laipsnių temperatūroje, apie 2,5 val.
10.Patiekite su “Coconut Aminos” padažu, kuris labai dera su dūmo skonio žuvimi.

Skanaus!

Receptas pagal @sauliusvisniauskas Instagram.

 

 

 


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.