Kalėdų tortas – tinka KETO

Kerobo ankštys dėl savo maistinių savybių gausos Kretos gyventojams padėjo išgyventi karą, sausras, nederlių, alkį, nepriteklių. Gaila, kad dabar, gyvendami pertekliuje, pamirštame arba nenorime į savo virtuvę įsileisti nuo seno žinomų ir maistine verte turtingų produktų. Dažnai, norėdami “pamaloninti” šeimą ir svečius, kepiniams ir desertams renkamės beverčius rafinuotus miltus, cukrų, džiaugiamės puriais keksiukais ir tortukais, o po to skundžiamės dėl sveikatos sutrikimų.

Myliu savo šeimą, draugus ir visus Jus, todėl iš širdies rekomenduoju pačius sveikiausius produktus. Savo mėgstamuose kepiniuose rafinuotus, su glitimu, sveikatą žalojančius miltus keiskime į riešutų, sėklų ir kerobo miltus. Rinkimės teisingus saldiklius ir nereikės pergyventi, kad va, negalima valgyti to ar kito… Mėgaukitės ,,saugiais”, skaniais ir sveikais desertais net per šventes!

Nuoširdžiai, Rita.

Kalėdų tortas – tinka KETO:

Reikės: 2 formų 22cm dydžio. Išeiga: 1kg (10 porcijų).

Biskvitams:

A ingredientai:

B ingredientai:

  • 190 g ištirpinto ir atvėsinto sviesto
  • 6 kiaušiniai (300 g be lukšto)
  • 280 g natūralaus jogurto

Kremui:

Papuošimui:

Gaminimo eiga:

  1. Sulaužyti šokoladą, sudėti į plakiklio indą ir suberti visus A ingredientus. Viską sumalti iki miltų. 30sek./10. Išpilti į tešlos maišymo dubenį.
  2. Supilti B ingredientus į plakiklį ir suplakti iki putų. 1min./7. Išpilti į maišymo dubenį ir kruopščiai sumaišyti su sausais ingredientais.
  3. Tešlą padalinti į dvi silikonines formas, išlyginti (galima švelniai išlyginti vandeniu sudrėkintais delnais) ir dėti į įkaitintą orkaitę. Kepti apie 30 min./175C su oro pūtimu. Vieną kartą reikėtų sukeisti kepinius vietomis: t.y. kas kepė apačioje, perdėti į viršų.
  4. Iškeptus biskvitus atvėsinti, atsargiai išversti ar išimti iš formos.

kalėdų tortas

Kremo gamyba:

  1. Šaldytas uogas atitirpinti, bet ne iki galo, kad nepaleistų viso skysčio. Dėti į plakiklį ir suplakti. Uogų masė turi būti minkšto kremo konsistencijos.
  2. Sudėti stevija, rikotos sūrį, užberti kerobo tirštiklio ir greitai suplakti.20sek./10. Kremas taps kaip tepamas sūrelis. Konsistencija priklausys kiek skysčio buvo uogose. Jei pastebėsite, kad kremas per skystas, dar galima įberti kiek šio nuostabaus tirštiklio.

kalėdų tortas

Formavimas:

Ant lentelės patieskite maistinę plėvelę, ant jos dėkite vieną biskvitą, užtepkite truputį daugiau nei pusę kremo. Dėkite kitą biskvitą ir užtepkite likusį kremą. Išlyginkite ir puoškite. Palikite pastovėti 6-12 val. Tuomet tortą su plėvele perkelkite atsargiai ant serviravimo padėklo ir atsargiai ištraukite plėvelę.

1 porcijos 100g maistinė vertė:

100 g/ kcalBaltymai, gRiebalai, gAngliavanadeniai, g
41711 g33 g12 g

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Vienas komentaras po “Kalėdų tortas – tinka KETO