Ką valgome mes? + sočių pusryčių receptas

Sveika ar pilnavertė mityba dažnai linksniuojama kaip brangi ir sudėtinga. Noriu pasidalinti savo patirtimi:

Rugsėjo mėnesį tik 1 kartą lankėmės parduotuvėje, ir tai dėl to, kad reikėjo apsipirkti seminarui. Mes gyvename dviese ir valgome tik namie. Taigi, turėdami namuose vertingų negendančių produktų, užsiauginę savo daržovių, uogų, vaisių, išsisukome be parduotuvės privalumų. Aišku, dabar puikus metas doroti derlių ir taip būna ne kiekvieną mėnesį. Kas neturi savo daržovių, teks pasivaikščioti iki turgaus ar prekybos centro. Bet vengiant kontaktų, galima jau viską užsisakyti internetu. Tai darau dabar ir planuoju ateityje. Susidariau pagrindinių negendančių maisto priduktų sąrašą, ką rekomenduoju ir jums turėti namuose. Beliks tik pasipildyti šviežia žuvimi ar mėsa, arba keliais pieno produktais. Kodėl mano salotos visiems labai skanios? Nes naudoju gerus padažų ingredientus, kuriuos stebiu, kad nesibaigtų ☺, gerą sūrį ir gerus aliejus. Valgome nemažai riešutų, sėklų. O daržovių kasdien po 1 kg.

Beje, brandintą sūrį, kiaušinius ir sviestą perku irgi pas ūkininkus – mano kaimynus, tad ir čia aplenkiu parduotuvę. Labai patogu apsipirkti „Pirmo šaukšto“ el. Parduotuvėje, nes produktai atkeliauja mums į Molėtų paštomatą arba namus.

Ką valgome ir kas yra mūsų spintelėse:

Greitiems pietums ar vakarienei Makaronai – ypač su kaštainiais, grikių miltų, lęšių ir avinžirnių + salotos 
Pietums Tamsūs ryžiai + salotos ar grybų risotto

Grybus perku šaldytus ir džiovintus. Atradimas- eko džiovinti pievagrybiai

Pusryčiams Sorų, grikių košės + salotos arba džiovinti vaisiai, sėklos
Džiovinti pagardai prie bet kokio patiekalo Goji uogos, kokoso drožlės, ypač vertingi kedro riešutai ir kiti Moliūgų sėklos ir kedro riešutai – kasdien po šaukštą
Kokteiliai pietums ar pusryčiams Riešutai, šaldytos ir džiovintos uogos, keroba (ceratonijos milteliai), inulinas – skaidulos Rekomenduoju mėlynių, spanguolių, šaltalankių džiovintas uogas ir miltelius
Padažai Riešutų sviestas, sezamo pasta, balzaminis actas, Kretos balzamikai su šilauogėmis ir apelsinu, eko citrinos sultys, nefiltruiotas obuolių actas + visokie aliejai
Kepiniai Sveiki cukraus pakaitalai: stevija, eritritolis + 1 pakelis pyrago universalaus mišinio
Duona Visokie begliuteniai miltai: migdolų, kokosų, saulėgrąžų ir kiti +1 kg duonos mišinio, psylium-gysločio milteliai,
Gėrimai Eko kava, žalia arbata + visos šaldytos, džiovintos uogos ir 
ALIEJAI VISKAM, VISADA, KIEKVIENU VALGYMU + prieskoniai: ciberžolė, cinamonas, vanilė, pipirai

sveikuoliškos salotos


Štai mūsų sočių pusryčių receptas:

2 porcijos:

  • 2 morkos – sutarkuoti šiaudeliais
  • ½ svogūno – supjaustyti smulkiais kubeliais
  • 20 alyvuogių – suplėšyti
  • 2 mėsingi dideli pomidorai – supjaustyti kubeliais
  • 50 g tarkuoto brandinto sūrio (naudojame avies pieno)
  • Sauja petražolių – sukapoti
  • 2 v. š. kedro riešutų

Viską pašlakstyti balzaminiu actu, aliejumi, pabarstyti vos druska ir pipirais.

VALGYKIME PAPRASTAI, BET NEPRASTAI, TUOMET IR VAISTAMS PINIGŲ IŠLEISTI NEREIKĖS.

sveikos salotos

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


3 komentarai po “Ką valgome mes? + sočių pusryčių receptas


  1. Vitalijs komentuoja:

    Laba diena, koki patartumėte nusipirkti padažą daržovių salotoms, kad būtų skanios ir skaniai valgytusi

    • maseviciuteagne komentuoja:

      Laba diena,

      Daržovių salotoms puikiai tinkantys padažai yra balzaminis actas, Kretos balzamikai su šilauogėmis ar apelsinu, eko citrinos sultys, nefiltruotas obuolių actas.

      Pagarbiai,

      Agnė iš “Pirmas Šaukštas” akademijos

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Šakninėms daržovėms ypač tinka sezamų pasta-tahini ir apelsino balzamikas. Kopūstinėms- riešutų kremnas su alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis