Pasiruoškite skanius jūros kopūstus iš anksto:
Į stiklainiuką įpilkite 2 v.š. nefiltruoto obuolių acto, 2 v.š. Kretos apelsininio balzamiko, 1 v.š. sojos padažo, 100 ml vandens. Viską suplakite. Suberkite į paruoštą skystį 20 g jūros kopūstų ir palikite per naktį šaldytuve.
Vakarienei pagaminau raudonųjų lęšių makaronus su baklažanų užtepėle ir margomis salotomis. Makaronų (galite rinktis jūsų mėgstamus) nepervirkite! Užvirkite vandenį, supilkite reikiamą kiekį makaronų ir išjunkite puodą. Kol paruošite salotas, jie savaime išbrinks. Tereiks nukošti ir pagardinti druska ir aliejumi.
Baklažanų užtepėlės receptas ČIA.
Ruošiame salotas:
- Raudonojo kopūsto delno dydžio gabaliukas – supjaustyti ar sutarkuoti kuo smulkiau;
- 2 vidutinės morkos – sutarkuoti smulkiai;
- 2-3 v.š. išmirkytų jūros kopūstų;
- 1 v.š. kanapių sėklų;
- Sauja kapotų petražolių.
Salotų ingredientus susmulkinti, sumaišyti ir pagardinti jūros kopūstų skysčiu bei alyvuogių aliejumi.
Apie jūros dumblių naudas skaitykite straipsnyje – Dumbliai – vertinga jūrų dovana.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes