Paprastesnė versija. Išeiga- 3 orkaitės kepimo skardos
A ingredientai:
- 500 g tiršto kefyro
- 500 g tarkuotos šiaudeliais cukinijos ar moliūgo
- Po 1 a. š. ciberžolės ir druskos su žolelėmis
B ingredientai:
- 250 sėmenų išspaudų arba tiek pat grikių miltų + 1 v. š. gysločio miltelių (psylium)
- 100 g kokoso miltų
- 2 v. š. kmynų
Trapučiai gaminami, eiga abiems receptams ta pati:
- Plaktuvu sumaišyti visus A ingredientus. Po to suberti visus sausus B ingredientus ir sumaišyti plaktuvu arba gerai išmaišyti dubenyje šaukštu. Gausis minkšto plastelino konsistencijos tešla.
- Padalinti į 3 dalis ir ištepti masę plonai ant kepimo kilimėlių ar popieriaus. Tai pradžioje darau vandeniu sudrėkintomis rankomis, o po to išlyginu silikonine mentele.
- Pabarstyti įvairiomis sėklomis (sezamo, moliūgo, saulėgrąžų ar juodgrūdės)
- Kepti apie 50 min./170C su oro pūtimu, vis pakeičiant skardas vietomis.
- Kai paruduos paviršius ir trapučiai atlips nuo popieriaus, atsargiai apversti skardoje, nuplėšti popierių ir dar 10 minučių padžiovinti kitą pusę. Stebėti, kad trapučiai neperkeptų!
2 trapučių versija: išeiga ta pati
Šlapi ingredientai A:
- 150 g varškės
- 180 g kefyro
- 100 g alyvuogių aliejaus
- 450 g tarkuotos šiaudeliais cukinijos
- 1 a.š. druskos (gali būti su prieskoninėmis žolelėmis)
Sausi B ingredientai:
- 160 g linų sėklų išspaudų
- 100 g avinžirnių ar kitokių miltų
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
sunku apsakyt,kokie puikus trapuciai,dekui,Rita,kaip be jusu ziniu butume.
Tai kas čia turės tų linų sėklų išspaudų… nepritaikomas receptas praktikoje. Ką nors realesnio geriau :).
Ką su morkų išspaudomis daryti? Daug kas spaudžiame sultis kas rytą, paskui metam lauk. Bet gal galima kokius trapučius iš jų iškepti?
Sveiki, Jūrate, jau daug kas turi sėklų spaudyklę, o ir sėmenų iųspaudų yra pirkti net RIMI parduotuvėje. kaip minėjau, galima naudoti ir maltus sėmenis, o ne tik išspaudas. beje, morkų išspaudas galima panautoti laaaabai dauk kur-net ir tiems patiems trapučiams sumaišius su bananu ir maltomis sėmenimis bus super saldūs trapučiai. Taip pat jas galima įmaišyti kepant bandeles, blynus, duoną, pyragus, pasigaminti morkų-imbiero-kokosų sriubą ir t.t.