Artėja Šv. Velykos. Vaikai lauks šokoladinių kiškių, bet juk galima kartu pagaminti skanius naminius guminukus ir taip pabendrauti su mažaisiais, aptariant kodėl saldainiai gadina dantis. O jų rankytėmis pagaminti guminukai bus labai vertingi jų sveikatai!
Guminukai (išeiga – 290g.) – reikės:
- 200 g šaldytų braškių;
- 200 g juodųjų serbentų (naudojau šaldytas uogas);
- 40 g inulino;
- 40-60 g kokoso aliejaus;
- 10 g skaldytų kakavos pupelių;
- 40 g eritritolio;
- 30 g kerobos sėklų miltelių (carob gum) arba guaro gumos.
Guminukai – gaminimo eiga:
Pastaba: Jei neturite daržovių džiovyklės, imkite 60 g kokoso aliejaus, ojei planuojate gaminti tikrus guminukus – užteks 40 g. kokoso aliejaus.
- Puodelyje ištirpinti kokoso aliejų ir sumaišyti su skaldytomis kakavos pupelėmis ir eritritoliu.
- Į plakiklį sudėti atitirpintas uogas ir inuliną. Suplakti iki glotnios košelės. 1min./8. Palikti plakiklyje.
- Sudėti prie uogų ištirpintą aliejų, supilti kerobos miltelius ir tuoj pat suplakti, kad nesušoktų į gabaliukus. 30sek./6. Gausis tiršta masė.
Formavimas: indelį patepti riebalais, iškloti maistine plėvele, paliekant ilgesnius kraštus. Išdėti gautą masę, išlyginti ir padėti į šaldytuvą stingti. Kitą dieną galima išimti ant silikoninės lentelės, supjaustyti 1,5cm kubeliais ir dėti į džiovyklę. Džiovinau 10val/50″C. Tačiau ir be džiovyklės galima juos valgyti -saldainiai bus labai skanūs, bet ne guminukai. Išdžiūvę jie nuostabūs saldžiarūgščiai guminukai!!!
Patarimas: Gautus nedžiovintus kubelius galima apvolioti maltuose riešutuose ar panardinti į ištirpintą šokoladą – tuomet gausis šokoladiniai saldainiai su minkštu uogų įdaru.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes