Metas naudoti šaknines daržoves ir imunitetą stiprinančius produktus. Tam ypač tinka grybai, česnakai, svogūnai. Svarbiausia šių produktų nesugadinti…
Grybų-burokėlių kepsneliai, 4-5 porcijos
Ingredientai:
- 700 g burokėlių (2 vidutiniai), sutarkuoti kuo smulkiau arba sumalti plakikliu;
- 2 stiklinės išbrinkintų grikių (grikius pamerkti iš vakaro arba nors kelioms valandoms);
- 150 g pievagrybių, supjaustyti smulkiais kubeliais;
- 3 šaukštai avižų sėlenų;
- 1 stiklinė miltų (nekepintų grikių/avižų arba nuriebalintų kokoso miltų);
- 1 (60 g) svogūnas, supjaustyti smulkiais kubeliais;
- 5 didelės česnako skiltelės;
- Po 1 šaukštelį druskos, kmynų ir ciberžolės;
- 3 L dydžio kiaušiniai;
Kepsnelių gaminimo eiga:
- Visus produktus sumaišyti, išminkyti rankomis arba sumaišyti nedideliu greičiu plaktuvu. Tešla turi būti standi, galima formuoti kaip kepsnelius, bet ne skysta. Jei reikia, palikti 10 minučių, kad išbrinktų sėlenos.
- Formuoti nedidelius kepsnelius, dėti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi ir kepti 30min./190C, kol gražiai paruduos paviršius. Arba galima kepti kaip blynelius troškintuve uždengus dangčiu, ant nedidelio kiekio riebalų. Nesudeginti! Turi likti graži burokų spalva, be juodulių. Labai skanūs ir šalti.
Grybų-burokėlių kepsnelius galima patiekti su padažu – visus šiuos ingredientus sumaišyti:
- 1 indelis natūralaus jogurto;
- 1 smulkiai sukapotas svogūnas;
- 2-3 skiltelės česnako;
- 1/2 citrinos sulčių;
- druskos, čili pipirų – pagal skonį ar šaukštelis acto.
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Patiko,kepiau jau kelis kartus.Aciu.