Duona su kale kopūstais

Duona su kale kopūstais – gaminimo eiga:

A ingredientai:

  • 100 g Kale kopūsto lapų be kotų;
  • 100 g sūdytų lašinukų, kubeliais;
  • 180 g svogūnų (2vnt.), gabaliukais;
  • 3 L dydžio kiaušiniai (155g be lukšto);
  • 1 a.š. druskos (5g);
  • 85 g minkšto sviesto;
  • 200 g vandens.

B ingredientai:

Gaminimo eiga:

  1. A ingredientus sudėti į plaktuvą ir plakti kol gausite vientisą košelę. 1min./10.
  2. Dideliame dubenyje pasverti visus B ingredientus ir sumaišyti.
  3. A+B ir sumaišyti tešlą. Tešla bus minkšta, šiek tiek lips prie rankų.

tešla

Formavimas:

Kepimo kilimėlį pakloti į skardą, pabarstyti 3 krūveles miltų ir ant jų dėti į tris dalis padalintą tešlą. Apvolioti miltais ir formuoti į ilgį 3 bagetes. Jas galima įpjauti peiliu ar įkirpti žirklėmis, kad būtų puošnesnės.

bagetė

Kepti apie 35min./170C su oro pūtimu. Atvėsinti ir tik tuomet pjaustyti.

kale bagetė

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.