Duona su kale kopūstais – gaminimo eiga:
A ingredientai:
- 100 g Kale kopūsto lapų be kotų;
- 100 g sūdytų lašinukų, kubeliais;
- 180 g svogūnų (2vnt.), gabaliukais;
- 3 L dydžio kiaušiniai (155g be lukšto);
- 1 a.š. druskos (5g);
- 85 g minkšto sviesto;
- 200 g vandens.
B ingredientai:
- 1 a.š. sodos (5g);
- 140 g abisininių posmilgių miltų;
- 100 g grikių miltų + 3 v.š. formuoti bagetes;
- 100 g migdolų miltų;
- 70 g kokosų miltų.
Gaminimo eiga:
- A ingredientus sudėti į plaktuvą ir plakti kol gausite vientisą košelę. 1min./10.
- Dideliame dubenyje pasverti visus B ingredientus ir sumaišyti.
- A+B ir sumaišyti tešlą. Tešla bus minkšta, šiek tiek lips prie rankų.
Formavimas:
Kepimo kilimėlį pakloti į skardą, pabarstyti 3 krūveles miltų ir ant jų dėti į tris dalis padalintą tešlą. Apvolioti miltais ir formuoti į ilgį 3 bagetes. Jas galima įpjauti peiliu ar įkirpti žirklėmis, kad būtų puošnesnės.
Kepti apie 35min./170C su oro pūtimu. Atvėsinti ir tik tuomet pjaustyti.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes