Kokosiniai vienakąsniai sausainiai

Rojaus salą primenantys kokosai daugeliui patinka. Mes irgi vieni iš tų, kurie desertui renkasi kokoso kremą, „Bounty“ atitikmenį „Nick‘s“ saldainį ar nepatingime išsikepti kokosinių sausainukų ar pasigaminti keto riebalinių bombelių su kokoso drožlėmis…

Šį kartą renku juoduosius ir raudonuosius serbentus, todėl nusprendžiau juos ir panaudoti papuošimui.

sausainiai

45-50 vnt mažų kokosinių sausainukų:

A ingredientai:

B ingredientai:

C ingredientai:

sausainiai

Gaminimo eiga:

  1. A ingredientus sudėti į plakiklį ir sumalti iki miltų. 30sek./10. Palikti inde.
  2. Sudėti B ingredientus į plakiklį ir dar kartą viską suplakti iki minkštos košelės. 40sek./10.
  3. Atskirame dubenyje sumaišyti C ingredientus ir į juos supilti plakiklio turinį. Viską gerai permaišyti.

Formavimas ir kepimas:

  1. Formuoti su šaukšteliu sausainukus ir į vidurį įspausti serbentą ar agrastą.
  2. Kepti 20min./170C su oro pūtimu, kol gražiai paskrus.
  3. Atvėsinti tik tuomet nuimti nuo skardos. Laikosi labai ilgai, nedžiūsta 3-4 dienas. Šaldytuve galima laikyti 2 savaites.

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.