Tiramisu yra itališkas desertas, gaminamas iš sausainių „pirštelių“, išmirkytų kavoje, kiaušinio trynių ir maskarponės sūrio. Tiramisu gardinamas Marsalos vynu ir kakavos milteliais. Tiramisu receptai buvo pritaikyti įvairiems pudingams, pyragams ir kitiems desertams.
Tiramisu atsiradimo istorijų yra ne viena. Vieni teigia, kad pirmasis toks receptas buvo aprašytas Giovanni Capnist receptų knygoje I Dolci Del Veneto 1983 m. Istorikų teigimu, pirmą kartą Tiramisu buvo paminėtas Sienoje. Ši versija teigia, kad toks gaminys buvo pagamintas didžiojo Toskanos hercogo Kozimo III garbei 1969 m. gruodžio 24 d., kuomet jis aplankė Sienos miestą. Šaltinis.
Mes iš Tiramisu „pasiskolinome“ tik maskarponės sūrį ir kavą.
Ko mums reikės 5 porcijoms:
- 400 g maskarponės sūrio
- 250 g natūralaus jogurto
- 6-7 džiovintų datulių
- 2 v. š. goji uogų
- 1 stiklinės šviežių sezoninių uogų (žiemos metu tinka šaldytos)
- 100 ml stiprios espresso kavos
- 2 v. š. išlukštentų pistacijų
- Biskvito iš Universalaus kepinių mišinio arba Keto vaflių be cukraus ir gliuteno
Tiramisu desertas gaminamas tokia eiga:
- Maskarponės sūrį sumaišyti su jogurtu.
- Džiovintas datules ir riešutus susmulkinti.
- Į serviravimo indelius sutrupinti vafliukų ar biskvito, pašlakstyti juos kava.
- Suberti supjaustytas datules, įberti dalį uogų.
- Sudėti dalį varškės kremo ir vėl toliau taip susluoksniuoti.
- Puošti uogomis, gėlėmis, riešutais.
Kaip tiramisu desertą gaminome su jaunamarte galite pasižiūrėti čia:
Susiję produktai
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes