Reikės (4porc.):
- 3 apelsinai
- 15 g želatinos
- 150 g vandens
- 250 g natūralaus jogurto
- 150 g ricotta sūrio
- Puošti savo nuožiūra. Tinka uogos, šviežios figos, kokoso drožlės, kapoti riešutai, granatų sėklos, goji uogomis ir t.t.
Gaminimo eiga:
- Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti. Po to pakaitinti kol ištirps, bet neužvirti.
- Į plakiklio indą sudėti apelsino skilteles ir labai gerai suplakti, kad neliktų plaušelių.
- Supilti į apelsinų masę ištirpintą želatiną ir dar kartą viską suplakti. Išpilstyti masę į serviravimo indus ir palikti šaldytuve kol sustings.
- Jogurtą gerai sumaišyti su ricotta sūriu ir paskirstyti ant apelsinų sluoksnio.
- Papuošti norimais priedais ir pašlakstyti „Fyber syrup“ sirupu.
Šokoladinis apatinis sluoksnis:
- 10 natūralių datulių
- 2 v.š. kakavos
- 200 ml karšto vandens
Gaminimo eiga:
- Viską suplakti smulkintuvu iki vientisos kreminės masės ir išpilstyti į stiklinėles.
- Ant viršaus sluoksniuoti jogurtinį sluoksnį.
Apytikrė vertė vienos porcijos be papuošimų:
- Kalorijos: 180,5 kcal
- Skaidulos: 8,8 g
- Baltymai: 14,5 g
- Angliavandeniai: 16,75 g
- Riebalai: 5,3 g
Receptas pagal dietistę Ritą Šilenskienę.
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes