Desertas su apelsinais

Reikės (4porc.):

  • 3 apelsinai
  • 15 g želatinos
  • 150 g vandens
  • 250 g natūralaus jogurto
  • 150 g ricotta sūrio
  • Puošti savo nuožiūra. Tinka uogos, šviežios figos, kokoso drožlės, kapoti riešutai, granatų sėklos, goji uogomis ir t.t.

Gaminimo eiga:

  • Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti išbrinkti. Po to pakaitinti kol ištirps, bet neužvirti.
  • Į plakiklio indą sudėti apelsino skilteles ir labai gerai suplakti, kad neliktų plaušelių.
  • Supilti į apelsinų masę ištirpintą želatiną ir dar kartą viską suplakti. Išpilstyti masę į serviravimo indus ir palikti šaldytuve kol sustings.
  • Jogurtą gerai sumaišyti su ricotta sūriu ir paskirstyti ant apelsinų sluoksnio.
  • Papuošti norimais priedais ir pašlakstyti „Fyber syrup“ sirupu.

Šokoladinis apatinis sluoksnis:

  • 10 natūralių datulių
  • 2 v.š. kakavos
  • 200 ml karšto vandens

Gaminimo eiga:

  • Viską suplakti smulkintuvu iki vientisos kreminės masės ir išpilstyti į stiklinėles.
  • Ant viršaus sluoksniuoti jogurtinį sluoksnį.

Apytikrė vertė vienos porcijos be papuošimų:

  • Kalorijos: 180,5 kcal
  • Skaidulos: 8,8 g
  • Baltymai: 14,5 g
  • Angliavandeniai: 16,75 g
  • Riebalai: 5,3 g

Receptas pagal dietistę Ritą Šilenskienę.


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.