Kaip panaudoti žiemojančią cukiniją?
CUKINIJA – STIPRINA VISĄ ORGANIZMĄ:
- Padeda pašalinti druskų perteklių iš organizmo;
- Cukinijų odoje ypač gausu karotino, vitamino C;
- Turi magnio, kalio – palanku širdžiai;
- Gausu tirpių ir netirpių skaidulų, todėl sotumo ir pamaitina žarnyno bakterijas;
- Mažina blogąjį cholesterolį, atsparumą insulinui;
Pastaba: recepte visą skysčių kiekį galima keisti 300 g cukinija.
RECEPTAS
Ingredientai:
- 100 g cukinijos (su žieve ir sėklomis)
- 50 g grietinėlės
- 100 g vandens
- 2 M dydžio kiaušiniai
- 20 g eritritolio arba 20 lašų stevijos
- 1 a.š. vanilės ekstrakto arba cinamono
- 15 g skysto kokosų ar alyvuogių aliejaus
Sausi ingredientai:
- 60 g migdolų (keto) arba sorų miltų
- 55 g kokosų miltų
Gaminimo eiga:
- Visus A ingredientus suplakti iki vientisos košelės be gabaliukų
- Miltus dubenyje sumaišysi ir į juos supilti skystą dalį. Gerai išmaišyti.
- Įkaitinti vaflinę, pirmą kartą patepti riebalais ir dėti po 2 šaukštus. Uždengti ir kepti kol gražiai apskrus.
- Valgyti su uogomis.
Pastaba:
Visą skysčio kiekį galite keisti 300 g cukinijos.
Skanaus jums linki,
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes