Cukinijų vafliai

Kaip panaudoti žiemojančią cukiniją?

CUKINIJA – STIPRINA VISĄ ORGANIZMĄ:

  • Padeda pašalinti druskų perteklių iš organizmo;
  • Cukinijų odoje ypač gausu karotino, vitamino C;
  • Turi magnio, kalio – palanku širdžiai;
  • Gausu tirpių ir netirpių skaidulų, todėl sotumo ir pamaitina žarnyno bakterijas;
  • Mažina blogąjį cholesterolį, atsparumą insulinui;

Pastaba: recepte visą skysčių kiekį galima keisti 300 g cukinija.

RECEPTAS

Ingredientai:

  • 100 g cukinijos (su žieve ir sėklomis)
  • 50 g grietinėlės
  • 100 g vandens
  • 2 M dydžio kiaušiniai
  • 20 g eritritolio arba 20 lašų stevijos
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto arba cinamono
  • 15 g skysto kokosų ar alyvuogių aliejaus

vafliai vafliai

Sausi ingredientai:

  • 60 g migdolų (keto) arba sorų miltų
  • 55 g kokosų miltų

Gaminimo eiga:

  1. Visus A ingredientus suplakti iki vientisos košelės be gabaliukų
  2. Miltus dubenyje sumaišysi ir į juos supilti skystą dalį. Gerai išmaišyti.
  3. Įkaitinti vaflinę, pirmą kartą patepti riebalais ir dėti po 2 šaukštus. Uždengti ir kepti kol gražiai apskrus.
  4. Valgyti su uogomis.

Pastaba:

Visą skysčio kiekį galite keisti 300 g cukinijos.

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Ritos Šilenskienės portretas

Dietistė ir “Pirmo Šaukšto” įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.