4 bolivinės balandos porcijos:
- 1 stiklinė baltos bolivinės balandos sėklų – išvirti dvigubame kiekyje vandens;
- 1 stiklinė virtų natūralių ryžių– išvirti dvigubame kiekyje vandens, su žiupsniu druskos;
- 1 stiklinė šaldytų žirnelių (vasarą- šviežių);
- 3 š. kanapių sėklų be luobelių;
- Sauja špinatų lapelių;
- Saujelė petražolių – sukapoti smulkiai;
- Didelė citrina, 2-3 v. š. ghee sviesto.
EIGA:
Plačioje keptuvėje ištirpinti ghee sviestą, suberti bolivinės balandos kruopas, žirnelius, įpilti vandens, pagardinti druska. Uždengus troškintuvą, pašildyti apie 4-5 min. Prieš patiekiant, apšlakstyti išspaustomis citrinos sultimis, įmaišyti špinatų lapelius, sukapotas petražoles. Įdėjus į lėkštę, pabarstyti kanapių baltymais ar sėklomis.
Patiekti su salotomis.
SALOTOMS:
- 1 stiklinė baltagūžio kopūsto;
- 1 stiklinė raudonojo kopūsto;
- 1 stambi morka- kuo smulkesniais šiaudeliais;
Padažui: 2-3 š. extra virgin alyvuogių aliejaus, 1/2 citrinos sulčių arba 2 v. š. obuolių acto, druskos, pipirų, po 1 arbatinį š. garstyčių ir Syrup gold ar medaus.
Sumaišyti visus ingredientus.
Subalansuotos mitybos ekspertė
Rita Šilenskienė
Susiję produktai
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes