Citrininė ryžių quinoa (bolivinė balanda) su saldžiarūgščiais kopūstais

bolivinė balanda

4 bolivinės balandos porcijos:

  • 1 stiklinė baltos bolivinės balandos sėklų – išvirti dvigubame kiekyje vandens;
  • 1 stiklinė virtų natūralių ryžių– išvirti dvigubame kiekyje vandens, su žiupsniu druskos;
  • 1 stiklinė šaldytų žirnelių (vasarą- šviežių);
  • 3 š. kanapių sėklų be luobelių;
  • Sauja špinatų lapelių;
  • Saujelė petražolių – sukapoti smulkiai;
  • Didelė citrina, 2-3 v. š. ghee sviesto.

EIGA:

Plačioje keptuvėje ištirpinti ghee sviestą, suberti bolivinės balandos kruopas, žirnelius, įpilti vandens, pagardinti druska. Uždengus troškintuvą, pašildyti apie 4-5 min. Prieš patiekiant, apšlakstyti išspaustomis citrinos sultimis, įmaišyti špinatų lapelius, sukapotas petražoles. Įdėjus į lėkštę, pabarstyti kanapių baltymais ar sėklomis.

Patiekti su salotomis.

SALOTOMS:

  • 1 stiklinė baltagūžio kopūsto;
  • 1 stiklinė raudonojo kopūsto;
  • 1 stambi morka- kuo smulkesniais šiaudeliais;

Padažui: 2-3 š. extra virgin alyvuogių aliejaus, 1/2 citrinos sulčių arba 2 v. š. obuolių acto, druskos, pipirų,  po 1 arbatinį š. garstyčių ir Syrup gold ar medaus.

Sumaišyti visus ingredientus.

Subalansuotos mitybos ekspertė
Rita Šilenskienė

Susiję produktai

9.99
Gaukite 100 taškų.

Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.