Baklažanų kremas

Baklažanų kremas – reikės:

  • 3 vidutiniai baklažanai (iškepti be odos 500g);
  • 300 g graikinių riešutų;
  • 80 g tamsios sezamų pastos (2 v.š.);
  • 1 citrinos sultys (60g);
  • 1 nedidelė galvutė česnako (30 g nuvalytų skiltelių);
  • 50 ml alyvuogių aliejaus + pateikimui;
  • 1 a.š. druskos ir ¼ a.š. čili dribsnių;
  • Pateikimui: tyro alyvuogių aliejaus, raudonosios paprikos miltelių ir sezamo sėklų, baziliko lapelių;

baklažanų kremas

Baklažanų kremas – gaminimo eiga:

  1. Graikinius riešutus pamerkti 12val. Nuplauti, nuskalauti.
  2. Baklažanus, subadyti šakute ir kepti orkaitėje 50min/180C.Atvėsinti.
  3. Riešutus ir česnako skilteles suberti į plakiklį ir sumalti apie 15sek./6. Palikti plakiklio inde.
  4. Perpjauti baklažanus ir išskobti minkštimą. Sukrėsti į plakiklį. Suberti prieskonius, sezamo pastą, supilti aliejų ir citrinos sultis. Viską suplakti iki glotnios košelės.
  5. Pateikiant padaryti griovelius, pašlakstyti tyru alyvuogių aliejumi, pabarstyti sėklomis ir papuošti baziliko lapeliais.
  6. Valgyti su daržovių šiaudeliais ar/ir duonele.

baklažanų kremas

Maistinė vertė:

100 g produkto 309kcal7 g baltymų29 g riebalų10 g angliavandenių

 

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.