Baklažanų kremas – reikės:
- 3 vidutiniai baklažanai (iškepti be odos 500g);
- 300 g graikinių riešutų;
- 80 g tamsios sezamų pastos (2 v.š.);
- 1 citrinos sultys (60g);
- 1 nedidelė galvutė česnako (30 g nuvalytų skiltelių);
- 50 ml alyvuogių aliejaus + pateikimui;
- 1 a.š. druskos ir ¼ a.š. čili dribsnių;
- Pateikimui: tyro alyvuogių aliejaus, raudonosios paprikos miltelių ir sezamo sėklų, baziliko lapelių;
Baklažanų kremas – gaminimo eiga:
- Graikinius riešutus pamerkti 12val. Nuplauti, nuskalauti.
- Baklažanus, subadyti šakute ir kepti orkaitėje 50min/180C.Atvėsinti.
- Riešutus ir česnako skilteles suberti į plakiklį ir sumalti apie 15sek./6. Palikti plakiklio inde.
- Perpjauti baklažanus ir išskobti minkštimą. Sukrėsti į plakiklį. Suberti prieskonius, sezamo pastą, supilti aliejų ir citrinos sultis. Viską suplakti iki glotnios košelės.
- Pateikiant padaryti griovelius, pašlakstyti tyru alyvuogių aliejumi, pabarstyti sėklomis ir papuošti baziliko lapeliais.
- Valgyti su daržovių šiaudeliais ar/ir duonele.
Maistinė vertė:
100 g produkto 309kcal | 7 g baltymų | 29 g riebalų | 10 g angliavandenių |
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes