Aviečių tortas

Šis nuostabiai paprastas desertas gali būti pagaminamas bet kuriuo metų laiku, naudojant iš šaldiklio atšildytas avietes ar kitas uogas. Agar-agaro naudojimas labai naudingas mūsų sąnariams. O šis aviečių tortas buvo gaminamas “Klauskite daktaro laidai.

ĮRAŠAS KAIP GAMINTI:

AVIEČIŲ TORTAS

– 25 cm apvali atsiseganti forma

Pagrindui:

  • 150 g migdolo ar lazdyno riešutų
  • 20 g sezamo sėklų
  • 15 g 100proc kakavos
  • 100 g džiovintų datulių be cukraus, pamirkyti nors 20min
  • 60 g ištipinto kakavos sviesto arba kokoso aliejaus
  • Pabarstymui-1v.š. aguonų

Įdarui:

  • 1,5 apelsino (170g skiltelių)
  • 200 g kokosų ar kito augalinio pieno
  • 500 g aviečių (tinka ir šaldytos)
  • 15 lašų stevijos su vanile
  • 50 g eritritolio
  • 100g vandens
  • 1 a.š agar-agaro : augalinio želatino

Aviečių tortas gaminamas:

  1. Formą silikoniniu šepetėliu patepti ištirpintu kakavos sviestu ar kokoso aliejumi, pabarstyti aguonomis. Padėti į šaldiklį.
  2.  Į plakiklį suberti riešutus ir sezamo sėklas. Sumalti iki miltų. Palikti plakiklyje.
  3. Suberti kakavą, datules, supilti kakavos sviestą ar kokoso aliejų. Suplakti apie 30-40sek. iki vientisos lipnios masės. Gauta mase iškloti formą, užkeliant kraštelius. Dėti poagrindą į šaldiklį, kol pasiruošite įdarą.
  4. Į plakiklį sudėti avietes, apelsino skilteles, saldiklius ir kokoso pieną. Viską suplakti apie minutę.
  5. Agar agarą sumaišyti su vandeniu ir užvirti. Supilti į aviečių masę ir išmaišyti dar 10sek. Greitai supilti ant pastingusio pagrindo, papuošti uogomis, riešutais.
  6. Palikti šaldytuve nors 30minučių.

Aviečių tortas


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Vienas komentaras po “Aviečių tortas