Šis nuostabiai paprastas desertas gali būti pagaminamas bet kuriuo metų laiku, naudojant iš šaldiklio atšildytas avietes ar kitas uogas. Agar-agaro naudojimas labai naudingas mūsų sąnariams. O šis aviečių tortas buvo gaminamas “Klauskite daktaro laidai.
AVIEČIŲ TORTAS
– 25 cm apvali atsiseganti forma
Pagrindui:
- 150 g migdolo ar lazdyno riešutų
- 20 g sezamo sėklų
- 15 g 100proc kakavos
- 100 g džiovintų datulių be cukraus, pamirkyti nors 20min
- 60 g ištipinto kakavos sviesto arba kokoso aliejaus
- Pabarstymui-1v.š. aguonų
Įdarui:
- 1,5 apelsino (170g skiltelių)
- 200 g kokosų ar kito augalinio pieno
- 500 g aviečių (tinka ir šaldytos)
- 15 lašų stevijos su vanile
- 50 g eritritolio
- 100g vandens
- 1 a.š agar-agaro : augalinio želatino
Aviečių tortas gaminamas:
- Formą silikoniniu šepetėliu patepti ištirpintu kakavos sviestu ar kokoso aliejumi, pabarstyti aguonomis. Padėti į šaldiklį.
- Į plakiklį suberti riešutus ir sezamo sėklas. Sumalti iki miltų. Palikti plakiklyje.
- Suberti kakavą, datules, supilti kakavos sviestą ar kokoso aliejų. Suplakti apie 30-40sek. iki vientisos lipnios masės. Gauta mase iškloti formą, užkeliant kraštelius. Dėti poagrindą į šaldiklį, kol pasiruošite įdarą.
- Į plakiklį sudėti avietes, apelsino skilteles, saldiklius ir kokoso pieną. Viską suplakti apie minutę.
- Agar agarą sumaišyti su vandeniu ir užvirti. Supilti į aviečių masę ir išmaišyti dar 10sek. Greitai supilti ant pastingusio pagrindo, papuošti uogomis, riešutais.
- Palikti šaldytuve nors 30minučių.
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Aciu uz recepta bandysiu pagaminti