“Ar tai košė?”

Atskėliau ir pradėjau sukti galvą – kuo nustebinti savo vyrus… Na, mano meniu jie matė visko ir yra stipriai išlepinti, tad ryte košę padaryti greitai ir dar nepaprastą! – reikia pasistengti. Kartais paprasti produktai gali virsti stebuklu, kai to labai trokšti. Taip ir atsitiko.

4- ioms porcijoms reikės:

  • 3 stambių morkų, supjaustyti kubeliais;
  • 1 stambaus svogūno, kubeliais;
  • 7-8 petražolių šakos, supjaustyti smulkiau;
  • 1/2 kalafijoro, susmulkinti žiedynais;
  • 1 š ciberžolės ir ghee sviesto kepimui;
  • 200 g avižų sėlenų;
  • 2-jų puodų su dangčiu;

Gaminimo eiga:

  1. Viename puode užvirti 500 ml vandens, suberti šaukštelį druskos ir avižų sėlenas. Uždengti, užkloti storu rankšluosčiu ir ruošti daržoves.
  2. Kitame puode pakepinti svogūną, morkas ant ghee ir įmaišyti ciberžolę.
  3. Suberti kalafijorus ir pakepti 1 min.
  4. Užpilti išbrinkusiomis avižomis, išlyginti ir uždengti. Košę palaikyti dar 5 min, kol sukris šilumoje kalafijoras.
  5. Suberti petražoles ir viską išmaišyti.daržovės

 

košė

Košę valgyti su šviežiomis daržovėmis. Beje, tai puikus sprendimas ir greitiems pietums!

košė su daržovėmis

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.