Apelsinų ir kokosų pyragas

Kai šalta, norisi sočiau ir saldžiau. Apelsinų ir kokosų pyragas su arbata ir prie židinio – tobulas vaizdelis. Savaitgalį pasilepinkite, o jei turite noro ir laiko savaitės dienomis, puikus variantas kavos/arbatos pertraukėlei iki pietų. Apelsinas – žiemos vaisius, o kokosas-sotumo ir sveikatos šaltinis. Jis saugo nuo virusų ir kovoja su grybelinėmis infekcijomis. Šis nuostabus tropikų riešutas primena saulėtas šalis, o tuo pačiu padeda įveikti širdies ligas, diabetą, gelbsti nuo depresijos ir avitaminozės. Kokoso riebaluose/aliejuje esanti laurino riebalų rūgštis panaši į motinos pieną. Ji ypač lengvai virškinama ir padeda sudeginti riebalus, mažina apetitą. Galų gale kokosas – stiprus antioksidantas, jis labai naudingas plaukų ir kūno grožiui. Taigi, kepkite, mėgaukitės ir būkite gražūs.

apelsinu pyrago mase

Išeiga 30x30cm kepimo skarda arba 12 keksiukų.

Apelsininis kokosų pyragas – ingredientai:

  • 6 M kiaušiniai, atskirti baltymus nuo trynių;
  • 3 apelsinai (500 g nulupti);
  • 1 šviežias kokosas (200 g be lukšto);
  • 120 g džiovintų slyvų, smulkiomis juostelėmis;
  • 120 g spanguolių/juodųjų serbentų ar kitokių uogų-gali būti šaldytos;
  • 140 g sviesto, gabaliukais + 10 g sviesto formai patepti;
  • 300 g migdolo riešutų;
  • 200 g razinų ar džiovintų abrikosų;
  • 50 g goji uogų;
  • 100 g avižų sėlenų;
  • 100 g pilno grūdo avižinių dribsnių;
  • 40 g kokoso drožlių – formos pabarstymui.

Apelsininis kokosų pyragas – gaminimo eiga:

  1. Trynius, apelsinus ir kokosą sudėti į plaktuvą ir sumalti iki vientisos masės. Išimti į didelį dubenį.
  2. Į tą patį dubenį suberti goji ir spanguolių uogas, džiovintas slyvas, avižų sėlenas ir dribsnius.
  3. Į plaktuvą sudėti sviesto gabaliukus, riešutus ir razinas. Sukapoti iki nedidelių gabaliukų.
  4. Atskirai išplakti iki standžių putų baltymus ir viską atsargiai išmaišyti, kabinant iš apačios ir apverčiant.
  5. Formą patepti sviestu, pabarstyti kokoso drožlėmis arba iškloti kepimo popieriumi ir supilti masę. jei norite, paviršių vėl galima kažkuo pabarstyti. Taip pat galima kepti 12 keksiukų- bus skanūs, purūs ir patogu pasiimti į mokyklą ar darbą.
  6. Išlyginti paviršių ir kepti įkaitinti orkaitėje apie 40 min./180C/konvekcija, priklausomai nuo pyrago storio (mano gavosi per du pirštus). Pjaustyti atvėsintą.

apelsininis pyragas

Skanaus jums linki,

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.