Apelsininiai keksiukai – 16 vnt.
Patiekalui pagaminti reikės:
- 300 g. anakardžių riešutų;
- 1 be žievės apelsino (200 g.);
- 100 g. minkšto sviesto;
- 4 L dydžio kiaušinių;
- 1 indelio ricotta (rikota) sūrio (250 g.);
- 100 g. ksilitolio ar eritritolio;
- 80 g. kokoso drožlių arba 120 g. šviežio tarkuoto kokoso;
Papildomai: 30 g. goji uogų arba kitų uogų.
Gaminimo eiga:
- Visus ingredientus sudėti į plaktuvą ir suplakti iki vientisos minkštos masės 1min./10.
- Į tešlą įmaišyti džiovintas goji uogas ir tešlą paskirstyti į keksines formeles. Kepti 25-30 min./175°C su oro pūtimu. Stebėti, kad keksiukai gražiai iškiltų ir paruduotų paviršius, bet neapsviltų. Atvėsinti ir išimti iš formelių.
100 g. maistinė vertė:
- Kalorijos – 390 kcal.
- Baltymai – 12 g.
- Riebalai 31 g.
- Angliavandeniai 14 g.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
taip,prisijungiau siuo adresu