Vakarienei

Salotos Valentinui

Mūsų vyrai be laiko krinta nuo širdies kraujagyslių ligų. Todėl palepinkime juos ir save natūraliais vitaminais. Topinambai mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Suvalgius po 50 gramų du kartus per dieną  topinambų tikimybė susirgti aterosklerozė ženkliai sumažėja. Specialistų teigimu,  ši traškanti daržovė yra puiki priemonė nuo raukšlių. Pasirodo jie padeda išlaikyti jaunystę. […]

Skaityti plačiau

“Daikono” ridiko salotos

Kaip sustiprinti kaulus, dantis ir nagus yra amžina moterų problema. Daikono ridikas ne tik kalcio lyderis, bet ir geležies, mangano, cinko, vario, natrio, kalcio, kalio ir fosforo “piliulė”. Jis turi būti įtrauktas į meniu dėl didelio skaidulinio pluošto ir mažo kaloringumo: 21 kalorija/ 100 g produkto.Japonai parodė mums nuostabiai skanią […]

Skaityti plačiau

Salotos “Graikijos paveiksliukas”

Patys sveikiausi žmonės iš europiečių-graikai. Gal ne tik todėl, kad gyvena atsipūtę, bet ir turi puikias daržoves, šviežią alyvuogių aliejų ir ką tik pagautą žuvį bei jūros gėrybes. Su žodžiu “Graikija” man labiausiai asocijuojasi pomidorai ir alyvuogių aliejus. Taigi, žiemą ne pats geriausias metas mėgautis pomidorais, todėl mums gali pagelbėti […]

Skaityti plačiau

Topinambai su žuvyte

Jei tik įmanoma gauti šių nuostabių bulvinės saulėgrąžos šakniagumbių, imkite ir valgykite- tai sveikatos ir skonio derinys! Per atšilimus skubu prisikasti, nes taip sutaupom ne tik pinigus daržovėms, bet svarbiausia – sveikatą žiemos metu, kai trūksta natūralių , lietuviškų vitaminų. Lengva, soti vakarienė dviems: 1 stambi morka, šiaudeliais 2 minkšti […]

Skaityti plačiau

Lašiša su troškintais kopūstais

Omega -3 riebiosios rūgštys randamos riebiose žyvyse (lašiša, tunas, silkė, ančiuviai, sardinės). Na mums patogiausia gauti silkę ir lašišą. Ją reikėtų įtraukti į meniu nors 2-3 kartus per savaitę. O visos kopūstinės daržovės privalo būti mūsų lėkštėje kuo dažniau! Juk nebe reikalo sakoma: kopūstas gydo 40 ligų! 2 porcijos skanios […]

Skaityti plačiau

Kalafijorų troškinys skirtingiems poreikiams

Esu vegetariškos virtuvės šalininkė, bet žuvis taip pat atsiduria ant mūsų stalo. Kaip gaminant vieną patiekalą patenkinantį skirtingai besimaitinančių šeimos narių poreikius? Rekomenduoju išmėginti! Patiekalas ypač tinka žmonėms su aukštu spaudimu ir cholesteroliu. 2 porcijoms reikės: 2  morkos, griežinėliais 1 nedidelis svogūnas, pusžiedžiais 4 skiltelės česnako 1/2 nedidelio kalafijoro galvos, […]

Skaityti plačiau

Paslėti kopūstai

Kas nori sočios, bet lengvos vakarienės, puikiai tiks spalvingas lėkštės turinys. Ypač metantiems svorį ar norintiems, kad vakarienės nevirstų papildomais gramais ant juosmens. 2- iems asmenims: 1 didelis svogūnas, supjaustyti gabaliukais 1/2 jauno kopūsto galvelės, supjaustyti šiaudeliais 160 g baltymų gera sauja kapotų petražolių druskos ir grūstų pipirų (kas mėgsta […]

Skaityti plačiau

Salotos su tunu

Greiti vasariški pietūs/ vakarienė  2- iems: Rukolos ir salotų lapeliai, suplėšyti 2 stambesnės morkos, sutarkuoti šiaudeliais 1 nedidelis svogūnas, pusžiedžiais 1 paprika, kubeliais 3 pomidorai, griežinėliais 1 avokadas, išskobti, padalinti į dvi lėkštes 170 g dėžutė nesmulknto tuno, savo sultyse Petražolės, sukapoti Pašlakstyti druska, pipirais, citrinos sultimis ir judros aliejumi.

Skaityti plačiau

Įdaryta cukinija

Jau šviežios cukinijos džiugina akį ir kviečia jas valgyti tiek žalias, tiek visuose kituose įvaizdžiuose. Įdaryta daržovėmis cukinija—puikus vasaros pasirinkimas, ypač kai karšta. Lengva vakarienė dviems 1 cukinija , petpjauti pusiau 1/2 stiklinės sausų natūralių ryžių po 1 morką ir svogūną 80 g sūrio, sutarkuoti džiovinti 5 pomidorai, išmirkyti ir […]

Skaityti plačiau

Avinžirnių “tofu”

Tofu paprastai gaminamas iš sojos pupelių. Sojos pupelės mirkomos, po to sutrinamos, apverdamos apie 10 min ir pridedama rūgštelės varškei sutraukti, perkošiamas, pamirkomas… Toks sūris gali būti dedamas tiesiai ant salotų, naudojamas įdarams ar kepamas. Nusprendžiau pamėginti padaryti sūrį paprastesniu, t.y. greitesniu metodu, bet…iš avinžirnių! Yra kelios priežastys – sojos […]

Skaityti plačiau

Universalios pasternokinės salotos

Iš ko pagaminti salotas? Dažniausiai dedame į salotas, agurkus, pomidorus, žalumynus ir užpilame tradiciniu užpilu. Bet jei įjungi šiek tiek fantazijos, atsiranda ant stalo kažkas naujo! Tokios universalios salotos tinka ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei ir pasiimti į darbą! Reikės -4 porcijoms: 1 didelio pasternoko, nuskusti, sutarkuoti šiaudeliais 2 […]

Skaityti plačiau

Troškinys “Baklažanų draugystė”

Troškinys “Baklažanų draugystė”- 3 porcijos Kai nėra laiko ilgai stovėti prie puodų, o kūnas reikalauja gero maisto, tereikia peržiūrėti šaldytuvo resursus ir gimsta nuostabaus skonio troškinys per 13 min! 1 didelis baklažanas, supjaustyti mažojo piršto dydžio gabaliukais 2 morkos, griežinėliais 1 nedidelis burokėlis, 3mm plokštelėmis 1/4 saliero šaknies, kubeliais 10 […]

Skaityti plačiau

Gaivios salotos, tinkančios prie visko

Kartais įprastas daržoves, sumaišius su ypatingu plakiniu, jos tampa ” kažkas tokio!” Taip ir man nutiko šeštadienio rytą, kai galvojau, ką skanau suvalgyti  prie karšto rūkymo silkės… Salotos, 4porcijos: 3 morkos, sutarkuotos šiaudeliais 4 slyviniai pomidorai, supjaustyti kubeliais 1 sauja burokėlių lapelių ar kitokių suplėšytų lapinių salotų 2-3 stiebai pavasarinių […]

Skaityti plačiau

Kalafijorų-moliūgų aštrus troškinys su gaiviomis salotomis

Laikantis pasninko iki Šv.Velykų, gerai paįvairinti meniu vegetariškais patiekalais. Šis tiks ir pietums ir vakarienei.   Troškiniui-4 iems asmenims: 600 g moliūgo, kubeliais 1/2 kalafijoro galvos, suskirstyti žiedynais 1 stambus svogūnas 1/2 čili pipiriuko, smulkiai sukapoti 1 skardinė (400ml) trintų konservuotų pomidorų 2 morkos, kubeliais 1 a.š. ciberžolės, druskos, džiovintų […]

Skaityti plačiau

“Pomidorai po kiaušiniais”

Šis patiekalas tinka ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Paskaičiuokite, kad neviršytumėte dienos baltymų normos ir mėgaukitės į sveikatą! Reikės 1 porcijai omleto: 1/2 svogūno, pusžiedžiais 1 didelio pomidoro, griežinėliais 1/4 a.š ciberžolės, druskos ir pipirų, džiovintų bazilikų 2 kiaušinių 1 š (nubrauktas) ghee sviesto šviežių kapotų krapų saujelė Eiga: […]

Skaityti plačiau