Pusryčiams

Širdelės pageidavimas pusryčiams

Žiemai įsismarkavus, dažniau praverkite šaldiklį ir surasite visą lobyną, kuris jus sustabdys nuo kelionės į vaistinę. Žinoma, jei netingėjote vasarą ar rudenį jį užpildyti gėrybėmis… Vieną rytą klausiu savęs :”mieloji, ko tavo širdelę šiandien pusryčiams trokšta?” O ji tiesiai šviesiai atsako :”ko nors saldžiai rūgštaus ir lengvo”. Prašau! Pusryčiai dviems […]

Skaityti plačiau

Paskutinės cukinijos blynai

Pagaliau paskutinė mano užauginta cukinija prasmingai baigė savo dienas ir virto šeimos skaniaisiais blyneliais… O įdomiausia tai, kad skonis primena “žemačių blynus”! Pati naudingiausia cukinijų savybė – sureguliuoti vandens balansą organizme. Cukinijos padeda pašalinti iš organizmo druskų perteklių, pasižymi šlapimą varančiu poveikiu. Tinka dietinei mitybai: galima nesibaiminant dėl nereikalingo svorio […]

Skaityti plačiau

“Tartas” su graikiniais riešutais

Taip taip, ne tortas, o tartas. Tačiau iš esmės nėra jokio skirtumo kaip pavadinsite-tortas, pyragas ar tartas. Tiesiog, pyragai trapios, kapotos tešlos pagrindu su įvairiais įdarais vadinami būtent taip. Gal labiau girdėtos “tartaletės” – maža tokio pyrago versija. Sugaišę keliasdešimt minučių, rezultatu būsite patenkinti, nes kepinys be cukraus ir gliuteno […]

Skaityti plačiau

“Pošventinis” kokteilis

Kai po švenčių pilvas papūstas, liemuo kažkur pasimetė, visai palanku pasidaryti iškrovos dienas su kokteiliais. Žiemos metu yra vis dėlto iš ko padaryti skanių, žarnyną valančių kokteilių. Laidoje “Klauskite daktaro” Gali būti 3 porcijoms:        3 saliero stiebai sauja špinatų 1 obuolys 2 mandarinai 1 laimas 1 obuolys (nesaldus) 500 ml […]

Skaityti plačiau

“Naujų metų” duona

Prisikviečiau Naujų metų sutikimui svečių, bet visiems pareiškiau, kad duonos nebus… :”jei norite, atsivežkite savo, nes per šventes nėra ko duonos kimšt:)”… Pasakiau, o pati nubėgau į virtuvę kepti, nes pamislinau, kad kitą rytą prie silkės tai mano svečiai trauks iš krepšio savo duoną, o man bus gėda… Baigėsi tuo, […]

Skaityti plačiau

Kalėdiniai keksiukai

Labai paprasta pasigaminti ir ne tik Kalėdoms. Aguonas valgyti labai sveika, nes aguonų sėklos yra labai maistingos, nesukelia alergijos ir rekomenduojamos nėščioms ar neseniai pagimdžiusioms moterims. Gydomosios aguonų sėklų savybės aprašomos daugelyje sanskrito raštų. Rašoma, kad jos mažina kosulį, padeda esant migrenai, subalansuoja kraujospūdį, padidina prakaito išsiskyrimą, malšina skausmą, ramina, […]

Skaityti plačiau

Marinuotas sūris

Receptas iš laidos “Klauskite daktaro” 2018.12.20 dieną 22proc. baltą sūrį arba padžiovintą mozarella sūrį supjaustyti kubeliais ir su prieskoniais užpilti geru alyvuogių aliejumi. palikyti kelias dienas ar net savaitę. Naudoti salotoms.   Daugiau mano Kalėdinių receptų rasite peržiūrėję LRT mediatekoje 2018m. 12mėn.21 dienos laidą “Klauskite daktaro”   DOVANA Puiki DOVANA […]

Skaityti plačiau

Obuolių-aguonų keksiukai

Skubėjimas, įtampa, stresas, laiko trūkumas-tai kasdienybė. Tačiau dažnas stresą malšina desertu arba apsirijimu. Kai kurie turi nenumaldomą troškimą saldumynams. Ir ką tuomet daryti? O gi, siūlau tai kas nepalanku sveikatai keisti skaniomis ir sveikomis alternatyvomis. Knygos pristatymo vaišėms pasiruošiau mažus keksiukus, kurie manau pavyko, nes svečiai prašė recepto. Taigi, pažadėjau […]

Skaityti plačiau

Tinginių pyragas

Prieš pusmetį pamačiau “sveikesnius” pyragų gatavus mišinius ir pasakiau : “Tikrai jau nesąmonė… Tik visai nemokantys gali juos naudoti…” . Atsiimu savo žodžius ir pripažįstu, kad tai labai patogu, kai neturi kokių nors ingredientų. Greitpyragis iš paskutinių savo obuolių  Kepimo skarda 30x30cm “Skysti ingredientai”: 180 g sviesto -ištirpinti 120 g […]

Skaityti plačiau

Sniegelio desertas

Žiemą mane visada gelbsti du dalykai: spintelėje visada esantys greitai negendantys produktai ir šaldytos uogos šaldiklyje. Turint lęšių, kruopų ar sveikų makaronų, su trintais konservuyotais pomidorais ir raugintais kopūstais jau išsisuksi nuo bereikalingo ėjimo į parduotuvę. O turint šaldiklyje visokių uogų, visada pavaišinsi netikėtai užėjusį svečią. Šį kartą spintelėje radau […]

Skaityti plačiau

Paprasta košė

Į klausimą: “Ką mažoji anūkėlė nori pusryčiams?” Gavau atsakymą: “močiute, tu ką nežinai, kad pusryčiams reikia valgyti tik košes! Nesiūlyk man negero maisto!” Na, esu tikra, kad mano pamaina jau auga:) Senelių ir anūkės košė, bet tinka ir tėveliams: 100 g rudos spalvos bolivinės balandos 150 g ekologiškų pilno grūdo […]

Skaityti plačiau

Kokosiniai rutuliukai

Sotūs, kvepiantys, nepersaldinti, paprasta pagaminti ir puiki priemonė mokyti mažuosius šeimininkauti. Tešlos konsistencija tokia maloni, kaip plastilinas. Galima modifikuoti receptą pagal turimas spintelėse atsargas. Dviems kepimo skardoms reikės kepimo popieriaus ir: 100 g šviežio kokoso minkštimo 100 g saulėgrąžų sėklų 100 g kokoso drožlių 50 g Sukrin Gold saldiklio 100 […]

Skaityti plačiau

Vaflinė duona

Atsibunda anūkėlė ryte ir sako: “močiute, noriu pusryčiams sumuštinių…” Ką daryti? Močiutė duonos namie neturi nei trupinėlio, iškepti užtruks valandą, į parduotuvę nueiti nenueisiu, nes traumuota koją… O ir nieko tinkamo vaikui nerasiu. Chmmm. Liko tik pasikliauti intuicija ir psasiūlyti tuoj pat išsikepti. Dar labiau pasidžiaugiau savo pirkiniu už 17 […]

Skaityti plačiau

Vafliukai be gliuteno ir cukraus

Paskutiniu metu vis aplanko vaikystės prisiminimai kaip mūsų – anūkų – močiutė kaime laukdavo su vafliukais-širdelėmis. pagalvojau, kad ir savo anūkėlę, kuri atvyks po kelių dienų, noriu pradžiuginti šiuo vaikų mėgstamu skanėstu. Beeksperimentuodama atradau, kad jie gali būti greitai išsikepta, traški duonelė prie salotų ar sveikas užkandis pasiimti į darbą. […]

Skaityti plačiau

Žemės riešutų sviestas

Žemės riešutų svieste gausu augalinių baltymų ir vitamino B, kas svarbu ląstelių, smegenų bei nervų sistemos tinkamai veiklai Žemės riešutų kremas ar sviestas yra geriausios kokybės augaliniai baltymai. Valgant tokš kremą, organizmas gaus VITAMINŲ ir MINERALŲ- tokių kaip Natrio, Kalcio, Magnio, Kalio.  Riešutuose esančios skaidulos užtikrina sklandžią žarnyno veiklą ir […]

Skaityti plačiau