Pusryčiams

Duona su jūros kopūstais

Kai manęs klientai (pacientai) klausia : ar duoną valgyti galima, visada sakau, kad tik savo pačių keptą, nes tik taip tikrai žinosite ko ir kiek ten sudėjote. Visada dabartinė duona praktiškai virtusi pyragais… O ir vakare , greitai vakarienei dėl angliavandenių gausos ji netinka. Dabar nkiekvienas labai paprastai gali išsikepti […]

Skaityti plačiau

Migdolinė duona

Ši salstelėjusi, pikantiška ir soti migdolų duona yra lengvai pagaminama ir ilgai negenda. Kiekvieną kartą ją galima papildyti skirtingais priedais: jūros kopūstais, moliūgų ar saulėgrąžų  sėklomis, kapotais riešutaus, morkų kubeliais ir pan. SAUSI INGRIDIENTAI: 240 g migdolų miltų 2 šaukštai Sukrin Gold 2 arbat.š šaukšteliai kepimo miltelių (nugesinti) ŠLAPI INGRIDIENTAI: […]

Skaityti plačiau

Naujo derliaus blyneliai be įprastų miltų

Kasi daržuose pūpso mano mėgstamos spalvos moliūgai, tai jie greitai transformuojasi arba į troškinius, arba blynelius. Šį kartą kepiau pietums su nuriebalintais kokosų miltais. Nesinorėjo po tokių pietų nei užkandžiauti, nei gausios vakarienės. INGREDIENTAI: 4 kiaušiniai 4 šaukštai Sukrin Gold 4 šaukštai ekologiškų kokoso miltų 1 šaukštelis psyllium husk luobelių […]

Skaityti plačiau

Rudeninė “Šarlotkė”

Visada kreivai žiūrėjau į gatavus kepinių mišinius duonoms, blynams, pyragams, cepelinams ir pan. Kiek teko skaityti etiketes, tai sudėtis ne tik baisi, bet tiesiog kenksminga! Begalė cukraus, balti miltai, hidrinti riebalai ir t.t. Gavau dovanų iš Latvijos draugų pakuotę mišinio pyragui . Sudomino išmėginti tik tai, kad ant pakuotės grožėjosi užrašas […]

Skaityti plačiau

Pusryčiai mūsų bakterijoms

Kenčiantiems nuo vidurių užkietėjimo, tokie pusryčiai tikras malonumas ir problemų sprendinmas. O metantiems svorį, puiki galimybė valgyti desertus ir lieknėti. Neįtikėtinas sotumo jausmas, pamaitintos žarnyno gerosios bakterijos, malonumas valgyti žėlė po 5 minučių- tai naujas žingsnis subalansuotos, sveikos mitybos istorijoje. Pristatau paprasčiausią rudens desertą iš sodo-daržo gėrybių. Žiemą tokį pusrytį […]

Skaityti plačiau

Saldūs blyneliai su naujovėmis

Šiandien netikėtai kurjeris įteikė dovaną- Delimano kompanijos keptuvę ir plakiklį. Pagalvojau, kad apsiriko, bet adresatas buvau tikrai aš. Ką gi, svečiuose kaip tik didysis kritikas sūnus su drauge, tad, nutariau pusryčiams jiems iškepti blynelių su visomis “naujovėmis”. Baigėsi mano eksperimentas tuo, kad vaikai susikrovė keptuvę ir išsivežė, nes labai patiko:). […]

Skaityti plačiau

Ananasinė “panakota”

Šis Italiją primenantis desertas iš tiesų susideda tik iš grietinėlės, cukraus ir želatinos. Deja, nei vieno ingrediento mano deserte nėra. Bet konsistencija labai panaši. Skonis nerealus, o ir nauda irgi neabejotina. Man patinka pasimėgauti desertu, bet nestovėti valandų valandas prie viryklės. Taigi, virsiu ne grietinėlę, o tik agar agarą… 6 porcijos […]

Skaityti plačiau

Košė nuo akmenligės ir spaudimo

Visi žino, kad geriausias pasirinkimas pusryčiams košė… Bet mažai kas verda SORŲ košę! Ji tikrai tinka ne tik paukščiukams. Žmonės turintys problemų su inkstais ar kraujospūdžių, turėtų kuo dažniau pusryčiams rinktis gardžią sorų koše. Inkstų akmenų atsiradimą gali sukelti netinkama ar monotoniška mityba, blogas vanduo, tam tikri vaistai, vitaminų A […]

Skaityti plačiau

Žalias omletas

Kai daržas “lūžta” nuo špinatų, tai žalia spalva džiugina akį pusryčių, pietų ir vakarienės metu. D=iaukim4s, kol turime kuo… Ateis ruduo ir spalvų paletė susitrauks:) Chlorofilas augalų lapus nudažo žalia spalva. Tai saulės energijos transformacija augaluose. Chlorofilas dalyvauja fotosintezėje ir augalams reikalingas taip pat, kaip žmogui kraujas. Cheminiu požiūriu chlorofilas […]

Skaityti plačiau

Blynai-duonelė

Rytiečių duonos dažniausiai yra plokščios kaip blyneliai. Mes įpratę duoną vadinti ruginių ar kvietinių miltų kepalo formos produktą. Tačiau galima į viską žiūrėti paprasčiau- išsikepti tokius blynelius, kurie pakeistų įprastinę duoną ir dar gautume daugiau naudos! Tai daržovių blyneliai, kurie yra labai sotūs, nes su kokosu, bet nepaskandinti riebaluose. todėl […]

Skaityti plačiau

Tortas”Lengvai-skaniai”

Desertai- tai maži gyvenimo malonumai… Kai į burną patenka mažas, saldus kąsnelis, kuris greitai smegenims liepia išskirti dopaminą (laimės hormoną), tai negaila ir tų keliasdešimt minučių, sugaištų virtuvėje… O dar kai tuo džiaugsmu gali pasidalinti su artimaisiais ir gauni jų “ačiū”-nuoširdų ačiū, tai širdis prisipildo šilumos ir norisi vėl eiti […]

Skaityti plačiau

Kokteilis “Akių šviesa”

Daugelis senatvėje skundžiasi suprastėjusiu regėjimu, katarakta, akių padūmavimu ir mano, kad tai neišvengiama senstant. Jei tik truputį pakeistume mitybą, sportuotume, tokių problemų su amžiumi galėtume net išvengti. JAV žmonių Mitybos ir regos tyrimų laboratorijoje mokslininkai įrodė, kad prastas maistas ir sukelia regos problemas. Per mažas kokybiškų baltymų ir per didelis […]

Skaityti plačiau

Saldūs pusryčiai

Košės, košės, košės…. Taip, būtent jos puikiai tinka visų metų laikų pusryčiams-gausime energijos, būsime sotūs iki pietų, nenorėsime saldumynų po pietų, o žarnynas padėkos už jo gerbimą. Žodžiu, kai norisi saldaus ( po trumpos nakties tai puikus pasirinkimas), košė per 7-18 minučių! Jei susiplanavote pusry2ius i6 vakaro, tai kynv1 galima […]

Skaityti plačiau

Šaldytų moliūgų pyragas

Daugelis naminius moliūgus užšaldo kubeliais, o po to be sriubos nieko įdomaus ir nesugalvoja. Tirems, kam trūksta idėjų, siūlau puikų, paprastą pyragą, tinkantį ir dieliems ir mažiems. Pyragas „ Moliūgų tvistas“ Užtruksite tik 15 min virtuvėje, o rezultatas išvers iš koto-toks švelnus, drėgnas, kvapnus ir sotus:) Galima valgyti be jokio […]

Skaityti plačiau

Rytietiška kakava

Kaip pasidaryti sekmadienį šventę, o ne stovėjimo prie puodų ir vergavimo pilvui dieną? Patarimas: atsikėlus padaryti mankštą ir valgyti sočius vėlyvus pusryčius, neskubant, pasimėgaujant, aptariant ką veiksite. Po to susirasti veiklos lauke, gamtoje ir pasiimti sezoninių vaisių. Grįžus namo pasimėgauti puodeliu karštos kakavos, kuri pakels nuotaiką, nuskraidins mintimis  į 1000 […]

Skaityti plačiau