Šventinio torto receptas

ŠVENTINIO TORTO RECEPTAS

26 cm apvali atsiseganti forma

Pagrindui:

300 g “Studentų mišinio”

60 g kokoso aliejaus/kokoso sviesto arba 50 g kakavos sviesto

Baltam sluoksniui:

500 g maskarpone ar ricotta sūrio

70 g eritritolio GOLD

Geltonam sluoksniui:

500 g apelsino skiltelių (3 vnt)

50 g eritrtolio GOLD

Želatinai:

5 kupini a.š. želatinos (35 g)

300 ml vandens

EIGA:

  1. Šaltame vandenyje ištirpinti želatinos grūdelius.
  2. Ištirpinti kokoso ar kakavos sviestą, supilti į plakiklį. ten pat suberti nuplautą riešutų mišinį. Sumlti iki smulkių gabaliukų. 1 min./10. Išdėti į formą, išploti, suformuoti pagrindą ir padėti formą į šaldytuvą ar šaldiklį. Plakiklio galima neplauti po kiekvieno žingsnio.
  3. Pakaitinti želatinos tirpalą, kad ištirptų, bet neužvirti.
  4. Į plakiklį sudėti maskarponės sūrį, saldiklį ir suplakti, kol ištirps saldiklis. 1 min./5.  Supilti 150 g želatinos tirpalo ir dar kartą suplakti apie 10 sek.
  5. Baltą kremą išpilti ant torto pagrindo ir dėti į šaldytuvą, kol gaminsite geltoną sluoksnį.
  6. Į plakiklį sudėti saldiklį, apelsino skilteles (kauliukus išrinkti) ir suplakti, kad neliktų gabaliukų, skaidulų. 1 min./10. Supilti 150 g želatinos tirpalo ir dar kartą suplakti apie 10 sek. Geltoną skystį išpilti ant torto pagrindo ir padėti į šaldytuvą.
  7. Galima puošti kai tik pradės stingti viršus arba jau prieš vartojimą.

PASTABA: Keto variantui vietoj studentų mišinio imti 300 g riešutų ir 50 g eritritolio GOLD. Karamelinis eritritolis suteikia puikų skonį ir paryškina geltonojo sluoksnio spalvą.

Receptas pagal dietistę Ritą Šilenskienę.


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.