ŠVENTINIO TORTO RECEPTAS
26 cm apvali atsiseganti forma
Pagrindui:
300 g “Studentų mišinio”
60 g kokoso aliejaus/kokoso sviesto arba 50 g kakavos sviesto
Baltam sluoksniui:
500 g maskarpone ar ricotta sūrio
70 g eritritolio GOLD
Geltonam sluoksniui:
500 g apelsino skiltelių (3 vnt)
50 g eritrtolio GOLD
Želatinai:
5 kupini a.š. želatinos (35 g)
300 ml vandens
EIGA:
- Šaltame vandenyje ištirpinti želatinos grūdelius.
- Ištirpinti kokoso ar kakavos sviestą, supilti į plakiklį. ten pat suberti nuplautą riešutų mišinį. Sumlti iki smulkių gabaliukų. 1 min./10. Išdėti į formą, išploti, suformuoti pagrindą ir padėti formą į šaldytuvą ar šaldiklį. Plakiklio galima neplauti po kiekvieno žingsnio.
- Pakaitinti želatinos tirpalą, kad ištirptų, bet neužvirti.
- Į plakiklį sudėti maskarponės sūrį, saldiklį ir suplakti, kol ištirps saldiklis. 1 min./5. Supilti 150 g želatinos tirpalo ir dar kartą suplakti apie 10 sek.
- Baltą kremą išpilti ant torto pagrindo ir dėti į šaldytuvą, kol gaminsite geltoną sluoksnį.
- Į plakiklį sudėti saldiklį, apelsino skilteles (kauliukus išrinkti) ir suplakti, kad neliktų gabaliukų, skaidulų. 1 min./10. Supilti 150 g želatinos tirpalo ir dar kartą suplakti apie 10 sek. Geltoną skystį išpilti ant torto pagrindo ir padėti į šaldytuvą.
- Galima puošti kai tik pradės stingti viršus arba jau prieš vartojimą.
PASTABA: Keto variantui vietoj studentų mišinio imti 300 g riešutų ir 50 g eritritolio GOLD. Karamelinis eritritolis suteikia puikų skonį ir paryškina geltonojo sluoksnio spalvą.
Receptas pagal dietistę Ritą Šilenskienę.
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes