“Siurprizas” saldainiai, 640 g išeiga
- 180 g ,,Smaližiaus granolos“
150 g kokoso sviesto; - 50 g kokoso aliejaus;
- 150 g lazdyno (migdolų, anakardžių) riešutų kremo;
- 50 g Sukrin Gold eritritolio;
- 100 g juodo šokolado;
- 20 g kokoso drožlių.
EIGA:
- Paruošti šaldymo indelį: 10 g ištirpinto kokoso aliejaus ištepti šaldymo indelį, pabarstyti kokoso drožlėmis ir padėti į šaldiklį, kad sustingtų. Tuo tarpu pasiruošti saldainių masę.
- Ištirpinti puodelyje ant silpnos kaitros kokoso sviestą ir aliejų.
- Įmaišyti eritritolį ir riešutų kremą. Gausis jogurto tirštumo masė.
- Į paruoštą masę įmaišyti granolą ir išpilti į paruoštą šaldymo indelį. Išlyginti ir apiberti tarkuotu šokoladu arba jį įmaišyti. Jei masė dar bus šilta, šokoladas ištirps. Jei bus jau pravėsusi, geriau šokoladą patirpinti ir supilti ant saldainių masės.
- Indelį dėti nakčiai į šaldytuvą. Po 12-16 valandų sustingusią masę išversti ant lentelės, palikti kol sušils iki kambario temperatūros ir supjaustyti aštriu peiliu. Jei turite laiko, geriau masę išdėti į mažas silikonines formeles, tuomet bus tobulas vaizdas- mini saldainiukai! Pjaustant iš vientiso gabalo gali šiek tiek trupėti.
Pastaba: jei nemėgstate saldžiai, galima mažinti saldiklio kiekį arba iš viso nedėti. Saldumo užteks iš “Smaližiaus granolos” ir joje esančių džiovintų vaisių.
Maistingumas
Kalorijų | Baltymų | Riebalų | Angliavandenių |
619 kcal/100 g | 9,3 g /100 g | 179 g / 100 g | 15 g/100 g |
Skanaus jums linki,
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Koks skirtumas tarp kokosų aliejaus ir kokosų sviesto?
Kokosų aliejus yra spaudžiamas iš kokoso ,,mėsos”, o kokosų sviestas gaminamas iš kokoso minkštimo, kuris sumalamas į tepamą pastą 🙂