Šiais metais pastarnokai užderėjo puikiai! Pastarnoko ir kitų šakninių daržovių skonį salotose pabrėžia padažas su riešutų kremais, kurie yra be cukraus. Ypač puikiai dera lazdyno riešutų kremas ir salstelėjusi pastarnoko bei aitresnė kaliaropės šaknis.
Padažas salotoms:
- 2 v.š. mėgstamo riešutų kremo
- 1/2 citrinos sultys (arba apelsininio balzamiko)
- 2 v.š balzamiko “Coconut”
- 4 v.š nerafinuoto alyvuogių aliejaus
- Druskos ir pipirų pagal skonį
Salotoms sutarkavau:
Pastarnoko šaknį ir ½ kaliaropės, morką. 2 agurkėlius supjausčiau kubeliais ir įbėriau saują alyvuogių. Jei Jums bus per rūgštu, galima rinktis apelsininį balzamiką vietoj citrinos sulčių.
Skanaus jums linki,
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes