Visą laiką svajojau turėti namuose ,,paruoštukų”, kurie padėtų skaniai ir vertingai pasimaitinti ir sugaišti kuo mažiau laiko virtuvėje. Laiko turime daugiau skirti kramtymui ir mėgavimuisi maistu, negu gaminimui.
Taigi, pagaliau jau yra nors keli variantai, kurie šiltuoju ar šaltuoju sezonu leis pasigaminti greitą patiekalą. Nesakau pusryčius ar vakarienę, nes, priklausomai kokius priedus pasirinksite, tai gali būti tinkantis patiekalas bet kuriam valgymui.
Savo patiekalą pavadinau „ULTRA pusryčiais“. Jiems pasigaminti reikės iš spintelės išsitraukti:
- KETO linų sėmenų pudingo su erškėtrožėmis arba su džiovintais vaisiais (pusryčių variantui ir vaikams bei vidurių užkietėjimo problemas turintiems žmonėms)
- Kurios nors mano sukurtos granolos. Sotiems pusryčiams visai šeimai tiks „Smaližiaus granola“. Jei norite šį patiekalą valgyti bet kuriuo metu ar laikotės KETO mitybos, rinkitės KETO GRANOLAS. Aš būtent gaminau su KETO kokosine granola.
- Kokosų gėrimas (pienas) ar kitas augalinis pienas, kurį labai paprasta iš anksto pasiruošti iš mūsų pačių pagamintų riešutų kremų be cukraus. Tereikia 1 v.š. pasirinkto riešutų kremo (anakardžių, migdolų, žemės ar lazdyno riešutų) suplakti su 160-200ml vandens ir mėgautis natūraliu augaliniu, nesaldintu, be stabilizatorių ir tirštiklių pienu.
- Natūralūs vitaminai ir antioksidantai. Tai – džiovintos uogos ar uogų milteliai, kurie būtinas ingredientas žiemos mityboje. Aš dažnai dubliuoju ir džiovintų uogų miltelius ir šaldytas uogas. Beje, mano dvi granolos pagamintos su ekologiškais šaltalankių uogų milteliais (kokosinė granola) ir juodųjų serbentų uogų milteliais (,,Smaližiaus granola”) – vitaminų ir skaidulinių medžiagų bomba.
RECEPTAS – 1 vyriška porcija, moterys gali visko dėti 10 proc. mažiau:
- 70 g Kokosinės granolos (4 v.š.+);
- 35 g Sėmenų pudingo su erškėtrožėmis (1,5 v.š. +);
- 200 g iš šaldiklio mėlynių ir juodųjų serbentų mikso (atšildytų uogų) + papuošti;
- 180 g sojų ar kito augalinio pieno.
Gaminimo eiga:
Sluoksniuoti: 3 v.š. sezoninių ar atšildytų iš šaldiklio uogų + 4 v.š. pasirinktos granolos + 1,5 v.š. sėmenų pudingo + vėl 2 v.š. uogų + šilto augalinio pieno + paviršių pabarstome 1 v.š. granolos ir 1 v.š. pudingo. Papuošti uogomis.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes