“Naujų metų” duona

Prisikviečiau Naujų metų sutikimui svečių, bet visiems pareiškiau, kad duonos nebus… :”jei norite, atsivežkite savo, nes per šventes nėra ko duonos kimšt:)”…

Pasakiau, o pati nubėgau į virtuvę kepti, nes pamislinau, kad kitą rytą prie silkės tai mano svečiai trauks iš krepšio savo duoną, o man bus gėda…

Baigėsi tuo, kad užtrukau 20 minučių ir namai kvepėjo namine skalsia duonele. Pusryčiams kukliai vieni svečiai išsitraukė savo duonelę, kuri liko pas mane:), o mano likusią nesuvalgytą duoną svečiai pasidalino ir išsivežė namo kaip skaniausias lauktuves. Taigi, nebūtina dovanų dėti pyragus… Nebrangus kepaliukas naminės duonelės gali būti didžiausias gardėsis.

Tai štai kaip gimsta receptai.

naujų metų duona

 

Duona iš spintelės rezervų:

“Miltai su priedais”:

“Šlapi ingredientai”:

  • 2 dideli prinokę bananai (220 g be žievės);
  • 300 ml vandens ar augalinio pieno;

Kepimo formai 28cm :

  • 1 šaukštas ghee sviesto, kepimo popieriaus ir 2-3 šaukštai saulėgrąžų sėklų;

Duonos gaminimo eiga:

  1. Kokybišku X peiliais mikseriu sumalkite avižas, druską, kmynus ir jūros kopūstus. Išpilkite į didesnį dubenį.
  2. Suberkite likusius birius ingredientus: sodą, husk luobeles, sėlenas. Išmaišykite.
  3. Mikseryje suplakite bananą su vandeniu ir supilkite į miltus. Viską išmaišyti.
  4. Įkaitinti orkaitę, duonos kepimo formą patepti minkštu sviestu, “išmozoti” sviestą kepimo popieriumi ir apversti sviestuota puse į viršų – taip prie sviesto prilips sėklos.
  5. Sukrėsti pabrinkusią tešlą (ji bus minkšto sviesto konsistencijos, sunkiai išsikratys iš dubens). Geriausia dirbti silikonine mentele, vis pašlapinus vandenyje. Išlyginti paviršių, vėl pabarstyti sėklomis.
  6. Kepti 50min./190C be oro pūtimo ir dar 10minučių su oro pūtimu. Stebėti, kad duona gražiai pakiltų ir apskrustų, bet nesudegtų.
  7. Ištraukti iš orkaitės, su popieriumi iškelti iš formos ir atvėsinti ant grotelių. Laikyti suvyniotą į drobę ar liną.

naujų metų sėklų duona

Skanaus Jums linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Vienas komentaras po ““Naujų metų” duona