Kerobos kokosiniai sausainiai – ingredientai:
- 1 šviežio kokoso be lukšto (190g)
- 90 g anakardžių riešutų arba lazdyno riešutų
- 100 g minkšto sviesto
- 40 g eritritolio su monk vaisiumi
- 1 didelio apelsino be žievės (260g)
- 2 kiaušinių M dydžio
- 180 g kerobos miltų (carob flour)
Papildomai: 32 riešutai papuošti sausainius
Kerobos kokosiniai sausainiai – gaminimo eiga:
- Į plakiklį sudėti kokoso riešuto minkštimo gabaliukus, suberti anakardžių ar lazdyno riešutus ir sumalti kuo smulkiau. 15sek./7.Palikti inde.
- Sudėti į indą sviestą, eritritolį, apelsino gabaliukus ir kiaušinius. Suplakti iki vientisos masės. 1min./7. Palikti inde.
- Suberti kerobos miltus ir sumaišyti iki vientisos masės. 40sek./6. Gausis minkšto sviesto konsistencijos tešla.
- Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir dviem šaukštais formuoti sausainukus: vienu pakabinti, kitu nubraukti ant skardos. Įspausti po riešutuką. Išeiga – 2 kepimo skardos (32 vnt. /760g).
- Kepti 17-20min./175C su oro pūtimu. Stebėti, kad neapdegtų. Būtina atvėsinti.
Pastaba: jei neturite šviežio kokoso, mėginkite keisti kokoso drožlėmis, tik dėkite jų apie 80g.
Maistinė vertė viso produkto: Maistinė vertė 100g produkto:
- Kalorijos 2591,5kcal Kalorijos 341 kcal
- Angliavandeniai 246,3 g (su skaidulomis) Angliavandeniai 32,5 g (su skaidulomis)
- Skaidulos 99,8 g Skaidulos 13,3 g
- Baltymai 41,4 g Baltymai 5,5 g
- Riebalai 192,3 g Riebalai 25,3 g
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes