Aguoniniai keksiukai – reikės:
A ingredientai:
- 100 g kokoso aliejaus – ištirpinti;
- 200 g aguonų;
- 210 g kiaušinių (4 vnt);
- 230 g natūralaus jogurto;
- 70 g eritritolio;
- 120 g augalinio pieno (arba vandens).
B ingredientai:
- 120 g kerobo miltelių;
- 120 g „Baking mix“ universalaus kepinių mišinio (arba 100 g migdolų miltų + 1 a.š. sodos + 20 lašų stevijos su vanile)
- 120 g kokoso miltų (persijoti);
- Papuošimui: pekanų ar graikinių riešutų.
Aguoniniai keksiukai – gaminimo eiga:
- A ingredientus sudėti į plakiklio indą ir plakti iki vientisos košelės. 1min./10
- Kol plaksis „šlapioji“ masė, atskirame inde sumaišyti B ingredientus. Šį kartą panaudojau mišinį, nes jame puikiai subalansuotas saldumas ir kėlimo medžiagos. Visada naudoju jį kaip papildomą ingredientą, nes kepiniai gaunasi idealūs.
- Supilti suplaktą masę į miltus ir gerai išmaišyti. Paskirstyti po keksines ar pyrago formą ir kepti kol gražiai iškils ir paskrus paviršius. Atvėsinti. Šie kepiniai stovi ir nedžiūsta labai ilgai. Galima išsikepti du didesnius biskvitus ir pertepti maskarpone su uogomis.
Išeiga – 1200g.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes