Kukurūzų duona – reikės:
- 100 g svogūnų;
- 120 g fermentinio sūrio „Ementalis“/“Čederis“ ar kt.;
- 200 g 9 proc. varškės;
- 250 g kefyro + 1 a.š. sodos;
- 3 L dydžio kiaušiniai;
- 80 g migdolų ar kitų begliutenių miltų (grikių, sezamo ar abisininių posmilgių);
- 180 g kukurūzų miltų;
- 30 g gysločio miltelių;
- 1 a.š. druskos;
- 1 a.š. juodojo sezamo – duonai pabarstyti;
Kukurūzų duona – gaminimo eiga:
- Svogūnus ir sūrį pasmulkinti, sudėti į plakiklio indą ir sumalti iki trupinukų. 10sek./6. Palikti inde.
- Suberti varškę, supilti kefyrą, sodą ir kiaušinius. Viską suplakti iki košelės. 20sek./6.
- Dideliame maišymo dubenyje pasverti sausus ingredientus: miltus, gysločio miltelius ir druską. Sumaišyti. Į miltus išpilti skystą masę iš plakiklio ir viską gerai išmaišyti.
- Formą iškloti kepimo popieriumi, sukrėsti masę, aliejumi pašlakstytomis rankomis suspausti, išlyginti, suformuoti gražų kepaliuką. Pabarstyti sėklomis.
Kepti 45-50min/175C su oro pūtimu. Stebėti, kad duona gražiai pakiltų ir švelniai apskrustų. Atsargiai su popieriumi ištraukti iš formos ir padėti ant grotelių atvėsti. Valgyti tik atvėsintą.
Jei kas nesilaiko keto dietos, tai ši duona ypač patiks. O vaikams ji ne tik patiks, bet bus ir labai vertinga. Ją galima kepti keksinėse arba vartoti kaip picos pagrindus.
Produkto maistinė vertė su migdolų ir kukurūzų miltais:
100 g 253 kcal | 13 g baltymų | 14 g riebalų | 16 g angliavandenių su skaidulomis |
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes