Aš biskvitą kepu trijose mažose formelėse, įdaro imu tik pusę kiekio ir gaminu tik vieną mažą tortuką, o kitus du biskvitus užsišaldau arba laikau šaldytuve iki savaitės. Jei biskvitai bus sandariai supakuoti – jiems nieko nenutiks.
Naudoti 26 cm atsisegančią torto formą arba 3 mini 15 cm skersmens silikonines formeles.
Biskvitui reikės:
A:
- 120 g minkšto sviesto;
- 3 M dydžio kiaušiniai;
- 60 g eritritolio.
B:
- 150 g jogurto + 1a.š. sodos (3g);
- 50 g kokoso drožlių.
C:
- 70 g kokoso miltų;
Biskvito gaminimo eiga:
- A ingredientus sudėti į plakiklį ir plakti kol masė taps balta ir padvigubės. 1.30min./3.
- Sudėti B ingredientus į plakiklį ir vėl suplakti vidutiniu greičiu, kad pasismulkintų kokoso drožlės. 30 sek./5.
- Suberti persijotus miltus ir sumaišyti, kad neliktų gumuliukų. 20 sek.5.
- Tešlą sukrėsti į formą (arba dvi-tris mažesnes formas), išlyginti drėgna mentele ir kepti apie 35min./175C su oro pūtimu. Stebėti, kad paviršius gražiai paruduotų ir iškiltų. Išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti formoje. Jei torto forma atsiseganti, nieko daryti nereikia. Jei ne, ištraukite atsargiai biskvitą, įklokite maistinę plėvelę, kad liktų ilgi kraštai ir vėl įdėkite biskvitą. Ruoškite įdarą.
Įdarui reikės:
A:
- 250 g rikotos sūrio;
- 300 g įvairių uogų (naudojau po 150 atšildytų braškių ir aviečių);
- 1-2 a.š. vanilės;
- 60 g eritritolio Sukrin+;
B:
- 200 g vandens ir 8 g agar agaro (2 a.š.).
Įdaro gaminimo eiga:
- A ingredientus sudėti į plakiklį ir suplakti iki vientisos lygios masės.1min./7.
- Vandenį su agaru intensyviai maišant užvirti ir pavirti 10 sek. Supilti į plakiklį ir greitai sumaišyti 8sek./5
- Įdarą išpilti ant biskvito, jei norite galite papuošti ir dėkite į šaldytuvą nors 30minučių.
- Paėmę už maistinės plėvelės kraštų atsargiai ištraukite arba tiesiog atsekite torto formos kraštus ir perkelkite tortą ant padėklo.
Pastaba: šį skanėstą galima gaminti iš atšildytų arba šviežių uogų. Kartais kepu mažą tortuką, o likusią biskvito tešlą kepu kaip mažus kokosinius sausainukus.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Noriu pradėti gaminti sveikiau😉😊
Kviečiame prenumeruoti naujienlaiškius, sveikus receptus ir naudingus patarimus sužinosite nedelsiant. Taip pat galite prisijungti prie Facebook bendruomenės, kur nariai dalinasi savo patirtimi: https://www.facebook.com/groups/119066525351327