Obuolių pyragas/keksas

Obuolių pyragas

Kai pasakome „obuolių pyragas“, neabejoju, kad burnoje susikaupia seilės ir mintyse atsiranda vizija balto biskvito, prismaigstyto obuolių skiltelėmis. Biskvitas gaminamas labai paprastai: miltai, cukrus, sviestas, kiaušiniai… Plakam, maišom, kepam…

Tačiau mano tikslas sugalvoti ir išmėginti mėgstamų patiekalų versijas, transformuotas į maistą be „blogiukų“ ir nenusileidžiančias skoniu bei vaizdu tradiciniams tam, ką jau ragavome ir žinome.

Galite šiam obuolių pyragui rinktis vieną orkaitės kepimo skardą (ją užpildysite nurodytu recepte kiekiu). Jei norite šventiškiau, rinkitės 36 vnt keksiukų arba dvi 20 cm skersmens skardeles. Aš pasirinkau 28 cm apvalią formą – svečiams vaišinti ir nedidelę – 15 cm ilgio duonos kepimo formą – mums papusryčiauti.

Ingredientai:

  • 1 kg obuolių skiltelių (gali būti krituoliai, įvairių rūšių);
  • 200 g džiovintų slyvų;
  • 130 g anakardžių ar kitokių riešutų;
  • 200 g cukinijos gabaliukų;
  • 4 XL dydžio kiaušiniai;
  • 130 g minkšto sviesto;
  • 120 g natūralaus jogurto + 1 a. š. sodos;
  • 2-3 a.š. cinamono;
  • 110 g grikių miltų;
  • 20 g 100proc. kakavos + 20 g kerobo miltelių;
  • 160 g „Baking mix“ mišinio (universalaus kepinių mišinio) arba kokoso miltų.

Skardai patepti – 1 v. š. sviesto ir  2 v. š. kokoso drožlių – skardai pabarstyti

Obuolių pyragas gaminamas:

Džiovintas slyvas, riešutus ir cukinijų gabaliukus sudėti į kombainą ir sukapoti iki smulkių gabaliukų. Palikti inde.

Pyrago ingredientai

Supilti kiaušinius, sudėti minkštą sviestą, jogurtą su soda, cinamoną – suplakti viską apie 1 minutę. Atskirame dubenyje sumaišyti sausus ingredientus: kerobo ir kakavos miltelius, grikių miltus ir Baking mix mišinį.

Į miltus supilti paruoštą kombaine masę ir kruopščiai išmaišyti.

pyrago gaminimas

kepimo milteliai

Skardą patepti sviestu, pabarstyti kokoso drožlėmis, suberti pusę obuolių. Ant obuolių supilti tešlą ir susmaigstyti likusius obuolius.

Obuolių pyragas/keksas kepamas apie  50min./180C be oro pūtimo ir dar 10 min/170C su oro pūtimu. Nepamirškite ATVĖSINTI!!!

Obuolių pyragas

Skanaus! Mėgaukitės burnoje tirpstančiu obuolių pyrago/kekso skoniu be sąžinės graužaties!

 

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


4 komentarai po “Obuolių pyragas/keksas