Baravykų receptas

Baravykų receptas

3 porcijos

Prieskoniai: 1 a. š. ciberžolės, druskos, pipirų, čiobrelių, mairūno, lauro lapų, šviežių kapotų petražolių

Pagardams: mažų pomidoriukų, kanapių aliejaus

Baravykų receptas

Eiga:

  1. Užvirti 3,5 stiklinės vandens, suberti nuplautus lęšius, ½ a. š. druskos ir užvirti. Virti 5 min ant nedidelės kaitros, pamaišyti. 
  2. Į lęšius įmaišyti šaukštą kokoso drožlių, ciberžolės, kokoso aliejaus ir uždengti puodą bei išjungti viryklę. Geriausia užkloti puodą, kad lęšiai šustų, kol pagaminsite baravykus.
  3. Grybus dar sušaldytus gražiai nuplauti šepetėliu, po to atšildyti lėtai šaldytuve. Supjaustyti prieš gaminant išilgai, plonomis riekelėmis.
  4. Plačioje keptuvėje/troškintuve ištirpinti ghee sviestą, suberti griežinėliais supjaustytus svogūnus ir prieskonius (druską, pipirus, čiobrelius, mairūną, kelis lauro lapus). Pakepinti 1 minutę ir sudėti grybus bei supilti iš jų išsiskyrusį skystį. Atsargiai išmaišyti ir ,uždengus dangčiu, troškinti apie 8-10 minučių ant labai nedidelės kaitros.
  5. Patiekiant į lėkštės centrą įkrėsti porą šaukštų lęšių, ant viršaus uždėti baravykų, pašlakstyti padažu, pabarstyti kapotomis petražolėmis ir valgyti su pomidoriukais ar kitomis daržovėmis.

Baravykų receptas

Baravykų receptas

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.