Žuvies kotletukai (5 porcijos):
- 600 g riebios žuvies ar ežero žuvies faršo;
- 1 svogūnas (130 g);
- 1 morka (150 g);
- 3 skiltelės česnako;
- 2 XL kiaušiniai;
- 20 g bolivinės balandos sėklų;
- Prieskoniai: druskos, pipirų, raudonėlio, krapų;
Kotletukų gaminimo eiga: suminkyti visus ingredientus ir palikti 10-15 min, kol pabrinks.
PRIEDAI daržovių „paklodei“:
- 1 didelis baklažanas – supjaustyti kubeliais;
- 1 stambi morka – supjaustyti griežinėliais;
- 1 didelis svogūnas – susmulkinti plunksnelėmis
- 1 indelis (140 g) pomidorų pastos + 100 ml vandens;
- Kepimui: 1 v. š. ghee sviesto +1 v. š. miso pastos.
Daržovių ir kotletukų gaminimo eiga:
- Ištirpinti troškintuve sviestą, suberti daržoves, įdėti miso, pomidorų pastos, vandens ir ant viršaus sudėti kotletukus.
- Troškinti 30-35 minutes. Valgyti su salotomis.
SALOTOS 2 porcijos:
- 3 trumpavaisiai agurkai;
- 1 didelis avokadas;
- 1 raudona saldžioji paprika;
- 1 raudonasis svogūnas;
- 10-15 alyvuogių, sauja petražolių;
- Daržovių pagardinimui: citrinos sultys, alyvuogių aliejus, 1 v. š. sezamo pastos.
Viską supjaustyti vienodo dydžio smulkesniais kubeliais ir sumaišyti su pagardais.
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Susiję produktai
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes