Makaronai – visų mėgstamas patiekalas, o kai žinai su kuo juos įdomiai paderinti, tai gali būti nenusibostanti skonių paieška. Ryžiuose nemažai ląstelienos, kuri absorbuoja vandenį, dalyvauja maistui judant organizme, šalinant toksinus, todėl ryžiai ar makaronai iš tokių ryžių ypač dera su tais produktais, kuriuose nėra ląstelienos, pvz: su riebia žuvimi, kokoso pienu, sūriu, kiaušiniais. Pavalgę tokius skanius pietus jausitės sotūs ir neapsunkę. O žarnynas bus jums dėkingas už maistą gerosioms bakterijoms. Makaronų – kopūstų užkepėlė yra skani net šalta kitą dieną – tarsi atvėsęs sumuštinis. Rudųjų ryžių makaronai yra kur kas naudingesni nei gliuteno turintys spelta makaronai – juose daugiau maistingųjų medžiagų. Azijoje natūralius ryžius ir jų gaminius vartoja vaikai ir pagyvenę žmonės, tuo tarpu Europoje ir Amerikoje juos vertina sveikata besirūpinantys gero maisto šalininkai.
Makaronų – kopūstų užkepėlė, 6-7 porcijos:
- 250 g natūralių ryžių makaronai „Penne“;
- 200 g sūdytos lašišos;
- 1 jaunas nedidelis kopūstėlis;
- 1 didelis svogūnas;
- skardinė kokoso pieno (400 g);
- 100 g kietojo sūrio;
- 2 v. š. saulėgrąžų sėklų;
- 1 v. š. ghee sviesto ar kokoso aliejaus;
- Prieskoniai: pipirai, džiovinti bazilikai, druskos, lauro lapai.
Makaronų – kopūstų užkepėlės gaminimo eiga:
- Pasiruošti makaronus: užvirti puodą vandens, įberti šaukštelį druskos, suberti makaronus, išmaišyti, uždengti ir išjungti. Po 6 minučių nupilti į koštuvą, nuvarvinti.
- Pasiruošti daržoves: supjaustyti kubeliais svogūną, susmulkinti kopūstą.
- Sutarkuoti sūrį, supjaustyti nedideliais gabaliukais sūdytą žuvį.
- Kepimo skardą (galima gaminti orkaitės skardoje) patepti sviestu, pabarstyti saulėgrąžų sėklomis.
- Sluoksniuoti visas daržoves, prieskonius, makaronus ir žuvį. Ant viršaus supilti kokoso pieną, pabarstyti tarkuotu sūriu. Uždengti kita skarda ar kepimo popieriumi + folija ir kepti 40 min/170 C. Po to nudengti ir dar galima 5 min pakepti atvirai, su oro pūtimu.
Skanaus Jums linki
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Susiję produktai
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes
Skamba taip skaniai, bet jeigu mytyboje riboju angliavandenius, gal makaronus kazkuo galima pakeisti…..
Žinoma, cukinijų makaronais