Kai tik parodys laidą “Klauskite daktaro” apie pomidorus su gerbiama E. Mildažyte, būtinai įdėsiu video su gamybos procesu. Manau, daugelis dabar sukate galvą kaip susidoroti su vienu kartu sunokusiais pomidorais šiltnamyje ir lauke. Dalinuosi savo daug metų patikrintu receptu!
Pomidorų padažas– išeiga 300g:
- 2 (140g) svogūnai;
- 4 pomidorai (530g);
- 3 skiltelės (10g) česnako;
- 7 vnt. (30g) džiovinti pomidorai;
- 2 v.š. obuolių acto;
- 1 v.š. ghee sviesto;
- 1a.š džiovinto baziliko ir druskos;.
- 1 nubrauktas šaukštas eritritolio.
EIGA:
- Įpjauti pomidorams kryželius, panardinti į karštą, po kelių minučių į šaltą vandenį. Nulupti odelę.
- Norint tirštesnės padažo konsistencijos, patariu perpjauti pomidorus ir išskobti sėklas. Lieka apie 330g pomidoro puselių.
- Ištirpinti puode ghee sviestą, suberti svogūnus, pakepti apie 2 minutes be dangčio.
- Suberti pomidorus, džiovintus pomidorus, eritritolį ir patroškinti apie 10 minučių uždengus puodą, ant mažos kaitros.
- Visus ingredientus sudėti į plakiklį ir suplakti iki kremo konsistencijos.
- Išpilstyti į stiklainiukus ir užsukti.
Skanaus jums linki,
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes