Lašišos vokeliai

Patiekalas tinkantis ir pietums, ir vakarienei. Rekomenduoju keisti daržoves pagal sezoną. Suvynioti galima kaip nuotraukoje arba kaip video. Svarbu išsaugoti vitaminus ir paslaptį.

“Lašišos vokeliai” – 3 porcijos

  • 300 g(3x100g) lašišos filė
  • 4 skiltelės česnako, susmulkinti
  • 5 saliero stiebai, supjaustyti 1cm pločio gabaliukais
  • 1 laimo sultys lašišai pašlakstyti
Eiga:
  1. Ant kepimo popieriaus lakšto padėti po lašišos filė, pašlakstyti laimo sultimis
  2. Ant viršaus suberti česnakus ir supjaustytus salierus.
  3. Užlenkti kraštines į vidų, galus susukti ir persmeigti krapštuku.
  4. Kepti 20min. / 190C. Tuo tarpu pasiruošti salotas.
  5. Patiekiant pabarstyti kapotais krapais.

Salotos prie lašišos:

  • 1/2 cukinijos, sutarkuoti šiaudeliais
  • 1 geltona paprika, kubeliais
  • 1/2 ledinės salotos gūžės, suplėšyti
  • 4-5 svogūno laiškų kuokšteliai, supjaustyti įstrižai
  • 1 sauja špinatų lapelių
Sumaišyti visus ingredientus. Jei trūksta, įberti druskos.
Pagardinti laimo ar citrinos sultimis, pašlakstyti 2š sėmenų/alyvuogių ar kanapių aliejumi.
O kaip suvynioti ir motyvacinis pokalbis apie svorio metimą ir kovą su negalavimais sveiku maistu, žiūrėkite čia:

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.