Receptas iš laidos ‘Klauskite daktaro”.

Apie žirnelių naudą labai išsamiai papasakojo daktaras Unikausakas laidoje “Klauskite daktaro” 2019.05.27 dieną.

Laidos įrašą iš mediatekos peržiūrėsite paspaudę čia:

Na ko ko, bet ledų iš žirnelių net man neteko valgyti. Bet ką padarysi, kad daktaro Unikausko komanda prašo pagaminti ko nors nepaparasto… Tenka sukti galvą, kad iš paprastų produktų pagaminti nepaprastą patiekalą. O juk ir vasara artėja-ledų metas!!!

 

LEDAI SU ŽALIAIS ŽIRNELIAIS

200 g šaldytų žirnelių

¼ ananaso, sušaldyto kubeliais

Kelios mėtų šakelės

150 g maskarpone sūrio

1 š SUKRIN saldiuklio be kalorijų ir 0 glikeminio indekso ar stevijos 1 pipetė su vanile

EIGA:

Sudėti šaldytus žirnelius, saldiklį ir mėtų lapelius. Suplakti.

Suberti šaldytus ananaso kubelius. Viską dar kartą sukapoti iki miltų konsistencijos.

Sudėti maskarpone sūrį, saldiklį ir suplakti iki ledų masės.

Tuoj pat pateikti, nes greitaiu tirpsta. Puošti likusiais šaldytais ananaso kubeliais, mėtų lapeliais, pistacijomis.

 

 

 

 

 

 

 

 

GAMYBOS PROCESĄ GALITE STEBĖTI ČIA: