Žirnelių “quacamole”-padažas

Apie žirnelių naudą labai išsamiai papasakojo daktaras Unikausakas laidoje “Klauskite daktaro” 2019.05.27 dieną.

Laidos įrašą iš mediatekos peržiūrėsite paspaudę čia:

 

    “Žirnelių Quacamole ”  padažas

  • 1 stikllinė šviežių saldžių žirnių(gali būti šaldyti)
  • 1  jalapeno paprika
  • 2 šaukštai sukapotų kalendros  lapelių
  • 2 šaukštai kapotų petražolių
  • 2 šaukštai mirkytų anakardžių riešutų
  • ¾ arbatinio šaukštelio druskos, daugiau
  • 3 prinokę avokadai
  • 2 balti svogūnėliai
  • 1 citrina arba 2 laimai
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus

   Suplakti viską iki košelės. Galima svogūnėlius ir pipirus įmaišyti atskirai

Kapotais žalumynais ir smulkiai supjaustytu svogūnu papuošti, pašlakstyti alyvuogių aliejumi.

Valgyti su žirnių-špinatų keksiukais ar vafliais

Gamybos procesą “Klauskite daktaro” laidoje galite peržiūrėti čia:

Žaliųjų žirnelių GVAKAMOLĖ padažas.

Опубликовано Klauskite daktaro Четверг, 16 мая 2019 г.

Skanaus JUMS linki

Rita Šilenskienė

Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.

Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.