Jei nemėgstate per daug saldaus deserto, jums tai patiks. Be to, šiame torte panaudoti afrodiziakai-šokoladas, cinamonas, imbieras, obuolių kremas… Pasigamina per 5 minutes, o gardžiuotis galima net kelias dienas.

Pasiruoškite kepimui tortinę 25 cm formą su atsisegančiais šonais. Patepkite ghee sviestu, pabarstykite sezamo sėklomis (galima kokoso drožlėmis).

Miltai:

250 g nekepintų grikių-sumalti 20-30sek iki miltų

Prieskoniai:

10 kardamono anksčių, išlukštenti ir sugrūsti grūstuvėje

1 a.š. cinamono

1 a.š. sodos

2 dideli š. – 50 g kokybiškos kakavos miltelių (naudoju eko)

Sumaišyti dideliame dubenyje visus sausus ingredientus. Grikius taip pat malu pati, nes miltai parduodami iš kepintų grikių su papildomu prieskoniu.

Mikseryje sumalti apie 1min dideliu greičiu iki vientisos košelės:

40 g imbiero

1 eko apelsinas su žieve

165 g nuplautų natūralių džiovintų abrikosų

115 g espresso kavos

55 g sviesto

Gautą masę išdėti prie miltų.

Į plakiklį sudėti ir suplakti iki košelės:

345 g -3 stambias morkas, gabaliukais

210 g (4vnt) kiaušiniai

Išpilti oranžinę masę į tą patį dubenį.

Dar įberti saują bruknių iš šaldiklio rezervo.

Viską gerai išmaišyti ir supilti į apvalią 25 cm torto formą. Tešlą išlyginti ir šautio į orkaitę.

Kepti 55min./175C su oro pūtimu.

Dar karštą aptepkite džemu.

Papuošti pagal norą ir galimybes: ant džemo pabarstyti juodaisiais serbentais (naudoju turimas šaldiklio atsargas), tarkuotu šokoladu, kokoso drožlėmis, sezamo sėklomis ir t.t.

Galimas ir kitas variantas: atvėsinti totą ir aplieti tirpintu šokoladu, puošti balto šokolado širdelėmis.

Džemo gamyba:

Aš rudenį, kai pilnas sodas (ar turgus) obuolių, 3 minutes apverdu obuolius be cukraus, suplaku ir išpilstau į stiklainius. Užsuktus su metalliniais dangteliais stiklainius laikau šaldytuve ir naudoju kai reikia. Tokiu džemu ir aptepiau šį kartą mano “Valentiną”. Kitu atveju galima apvirti 1 apelsiną ir 5-6 džiovintus abrikosus bei suplakti.