Triušiena – dietinė mėsa ir galima sakyti mažiausiai užteršta. Ji tinka ir mažiems vaikams, ir visiems, kas nori maitintis sveikiau. Nereikia valgyti daug mėsos, pakanka du kartus per savaitę, bet geriau pasirinkti vertingesnę ir maistingesnę mėsos rūšį.

1/2 triušio – 4 porcijos troškiniui:

1 kumščio dydžio saliero gumbas, supjaustyti 1 cm kubeliais

2 stambios morkos, supjaustyti 2 cm kubeliais ar griežinėliais

2 saldūs obuoliai, supjaustyti stambiomis skiltelėmis

2 cinamono lazdelės

1 š naminio žolelių mišinio triušio gabaliukams įtrinti.

Eiga:

Gaminant paprastoje keptuvėje dar reikės 1 š ghee sviesto – mėsos gabaliukams apkepti. Po to įpilkite 150 ml vandens, ant viršaus sudėkite šaknines dažoves, užklokite obuolių skiltelėmis, įmeskite cinamono lazdeles ir uždengę troškinkite ant mažos ugnies 40min. patiekiame su salotomis ar raugintais agurkais.

“BAD BOY” troškintuvas:

  1. Įkaitiname sausą keptuvę iki 230 C ir sudedame žolelių mišiniu apteptus triušienos gabaliukus. Uždengiame dangtį, palikdami pravertą per 2 pirštus. Kepame 5 min., po to apverčiame ir vėl kepiname 5 min. pravertu dangčiu. Tuo tarpu, susipjaustome daržoves ir obuolius.
  2. Supilame į keptuvę saliero ir morkų kubelius, obuolius, sudedame cinamono lazdeles. Uždengiame pilnai dangtį, vos pasukame ir sumažiname temperatūrą iki 120C. Kai išgirstame indikatoriaus klapsėjimą, sumažiname temperatūrą iki 90 C, nustatome 40min ir
  3. Susipjaustome salotas:

2 balti sprindžio ilgio ridikėliai, sutarkuoti plonais šiaudeliais

1 vidutinė morka, sutarkuoti plonais šiaudeliais

1 sprindžio ilgio agurkas, supjaustyti plonais griežinėliais

1/4 brokolinio kopūsto, smulkiai sukapoti

saujelė petražolių, smulkiai sukapoti

Pagardas: 1 š sezamo pastos ir 1/2 citrinos sulčių, vos druskos

Sumaišyti visus ingredientus ir patiekti prie triušienos.