Mes įpratę kiaušinius valgyti ryte. Bet tai yra patiekalas, puikiai tinkantis vakarienei! Ypač kai esate pavargę, tingite gaminti, kol išvirš kaimiški kiaušiniai, susitarkuokite skanias salotas, o vietoj duonos ant sausos keptuvės pašildykite moliūgų ar saulėgrąžų sėklų – ne tik pagardins salotas, bet ir atstos duonos poreikį bei praturtins jūsų mitybą geraisiais riebalais, vitaminais.
Kiaušinius virkite 3 minutes, kad trynys būtų vos dar skystas.
2 porcijos salotų pusryčiams ir vakarienei:
- 2 morkos – sutarkuoti plonais šiaudeliais ar burokine tarka (SaladM 2)
- 2 sprindžio ilgio agurkai – sutarkuoti burokine tarka ( SaladM 2)
- 1/2 nedidelio brokolinio kopūsto – smulkiai supjaustyti arba (SaladM 2)
- 4 jauni svogūnų laiškai – supjaustyti nedideliais griežinėliais
- 3 š moliūgų sėklų – pakepinti ant sausos keptuvės 2 minutes.
Viską išmaišyti ir pagardinti citrinos sultimis ir kanapių aliejumi. Galima pagardinti šviežiu čili pipiru, druska ar juodomis alyvuogėmis. Salotų valgykite į valias!
Panašias, tik dar paprastesnes salotas (be brokolių ) valgėme pusryčiams prie grikių-kynvos košės pusryčiams. Kai reikia suvartoti agurkus ir morkas, tai valgome juos kasdien! Šias salotas tiesiog paskaninome šaukštu sezamo pastos ir druska.
![](https://pirmassaukstas.lt/wp-content/uploads/2020/04/IMG_3221-800x533-1-e1624184169585.jpeg)
Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė "Pirmo Šaukšto" įkūrėja.
Daugiau informacijos rasite: www.silenskiene.lt
![](https://pirmassaukstas.lt/wp-content/uploads/2019/09/DSC_5317-e1569523180886.jpg)
Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes