Saulėti vafliai

„Šlapi ingredientai“:

300 g moliūgo- smulkiai sutarkuoti,

200 g 9 proc. rupios varškės,

80 g Eritritolio arba išmirkytų razinų,

2 v. š. sezamo aliejaus arba ištirpinto ghee sviesto,

3 kiaušiniai,

Apie 200 ml vandens.

„Sausi ingredientai“:

90 g kokoso miltų,

50 g saulėgrąžų sėklų miltų (arba kitų begliutenių miltų),

1 nubrauktas v. š. gysločio miltelių (6 g).

Vaflinės patepimui: kokoso aliejaus ar ghee sviesto.

EIGA:

  1. Sudėti į dubenį visus „šlapius“ ingredientus ir gerai suminkyti ranka, kad susitrintų varškės grūdeliai, suminkštėtų sutarkuotas moliūgas.
  2. Įmaišyti sausus ingredientus ir vėl gerai išminkyti. Tešla bus minkšta, kaip kambario temperatūros sviestas arba tiršta grietinė. Jei per sausa ir trapi, įminkykite šlakelį vandens.
  3. Įkaitinti vaflinę, patepti sviestu ir po šaukštą suformuotą rutuliuką tešlos dėti į kepyklę. Jei neturite vaflinės, suformuokite varškėčių tipo kepsniukus ir kepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus.

Patiekite su trintomis uogomis ar atvėsę skanūs kaip desertiniai vafliai.

 

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė

 

Susiję produktai

Vienas komentaras po “Saulėti vafliai

  1. tatjana romanovskiene komentuoja:

    Kai gausiu is Jusu uzsakytas prekes kepsiu patekalus ,nes jau gaminau pagal Jusu receptus ,kurios gaunu esu uz viska labai dekinga ,nes viska ka iskepu labai man skanu ir draugus vaisinu.Su Pagarba Tatjana

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *