Grikiai su džiovintais pomidorais ir baklažanais

Grikiai su džiovintais pomidorais ir baklažanais – sveikas ir lengvas patiekalas, tinkamas bet kuriam paros metui.

Grikių paruošimas:

  1. Grikius (90 g žmogui) išbrinkinti per naktį ir tik sumaišyti su daržovėmis arba pavirti 10min ir išjungti. Galima pusę kiekio maišyti su daigintais grikiais.

Daržovių paruošimas:                                                                                                 

  • 1 svogūnėlis – smulkiai supjaustyti;
  • 1 morka – sutarkuoti šiaudeliais;
  • 4-5 džiovinti pomidorai;
  • Po 1 a. š. ciberžolės ir bazilikų, 2 lauro lapai;
  • 1 š. ghee sviesto ir 70 ml vandens;
  • ½ apkepto iš anksto baklažano – supjaustyti kubeliais.

  Eiga:

  1. Svogūnus, morkas, pomidorus ir prieskonius pakepti 1min.
  2. Suberti apkeptus baklažanus, virtus/brinkintus grikius.
  3. Įpilti vandens, druskos ir išmaišyti. Pakaitinti 2min.

grikiai su baklažanais

Patiekti su pavasariniais žalumynais.

Skanaus!

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė

 

Susiję produktai


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


3 komentarai po “Grikiai su džiovintais pomidorais ir baklažanais


  1. Virginija komentuoja:

    Nelabai suprantu recepto – baklažanai iš kur atsiranda ir juos pakepinus 1 min. kaži koks skonis būtų 🙂 ?

    • Rita Šilenskienė komentuoja:

      Miela, Virginija, juk parašyta :½ apkepto iš anksto baklažano, kubeliais”. tai nyra atskirai npakeptas orkaitėje 20-30minučių arba ant keptuvės kubeliais pakeptas baklažanas.