Šakninės daržovės su lašišiniu upėtakiu

INGREDIENTAI:

1 mažas saliero gumbas – supjaustyti nedideliais kubeliais

1 morka – griežinėliais ar kubeliais

300 g moliūgo ar cukinijos – didesniais kubeliais

1 v.š. miso pastos

2 šakelės rozmarino

1 v.š. ghee sviesto

2 skiltelės česnako – sutraiškyti

100ml vandens

200 g sūdytos lašišos plonyčių pjausniukų

½ citrinos sulčių

EIGA:

  1. Į platų troškintuvą įpilti vandens, sudėti sviestą, išmaišyti miso pastą ir suberti saliero kubelius. Uždengti ir patroškinti 2-3 minutes.
  2. Suberti supjaustytas morkas ir cukinijas, įdėti rozmarino šakeles, česnakus. Uždengti ir patroškinti 7-9 minutes ant nedidelės kaitros.
  3. Sudėti plonai supjaustytus upėtakio gabaliukus ir uždengus dar pakaitinti 2 minutes. Patiekiant apšlakstyti citrinos sultimis, pabarstyti krapais ar svogūnėliais.

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė

6 komentarai po “Šakninės daržovės su lašišiniu upėtakiu

  1. Rita komentuoja:

    Ačiū, labai skanu ir naudinga. Jūsų receptai visi puikūs, greitai pagaminami patiekalai, o svarbiausia – sveiki !

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *