Fantazijai paliepus, man panorėjus, gali būti keksiukai, gali būti tortas, gali būti pailgas keksas, gali būti tik saldainiai. Svarbiausia-greitas, ne per saldus, vasaros pabaigos nekeptas desertas.

Išeiga 600g. Gavosi iš nurodytų ingredientų maži vienakąsniai desertukai 15vnt., 7 saldainiukai be obuolių įdaro ir 1 silikoninėje keksinėje formoje keksiukas. Jūs galitye naudoti savo turimas formas ir daryti tik iš pagrindo saldainius ar panaudoti visus ingredientus savo nuožiūra. Puošti kaip patinka, sezoninėmis uogomis, vaisiais.

Pagrindas:

80 g džiovintų natūralių abrikosų, pamirkyti 20min

60 g razinų, pamirkyti 20min.

100 g graikinių riešutų

130 g lazdyno riešutų

30 g ištirpinto kakavos sviesto

1 a.š cinamono

Įdarui:

300 g obuolių skiltelių

30 g medaus ar eritritolio (SUKRINMelis)

1/2 citrinos sulčių (10-15g)

90 g džiovintų datulių be kauliukų-pamirkyti 20min.

15g kakavos tirpinto sviesto

Eiga:  

  1. Riešutus sumalti iki miltų. galima palikti plakiklyje
  2. Sudėti išbrinkintus ir nusausintus džiovintus vaisius, supilti ištirpintą kakavos sviestą, suberti cinamoną ir visjką suplkakti iki vienalytės masės. Gauta mase iškloti pasirinktos formos dugną, galima užkelti bortelius keksinėse ar torto formoje. Padėkite į šaldiklį. Kol ruošite įdarą, pagrindas sutvirtės.
  3. Obuolius įdarui supjaustykite kuo smulkesniais kubeliais, apšlakstykite citrinos sultimis.
  4. Blenderyje suplakite išmirkytas, nusausintas datules ir ištirpintą kakvos sviestą. Sumaišykite su obuolių kubeliais. Obuoliukais įdarykite keksiukus ar kitą formą. Išlyginkite ir dėkite į šaldytuvą nors 2 val. Galima laikytin ir šaldiklyje bei išsitraukti po vieną, kada norisi skanaus, sveiko deserto. Puošti pateikiant sezoninėmis uogomis.
  5. Jei norite tik saldainiukų, išplokite įdaro masę nedidelėse formelėse, įspauskite graikinių riešutų ir užšaldykite 1 val šaldiklyje.

Pastaba: jei neturite kakavos sviesto, tik kokosų aliejus.

Skanaus Jums linki subalansuotos mitybos ekspertė Rita Šilenskienė