Daigintų grikių receptas „Su pavasariu“

Labiausiai mus šarmina žalios daržovės, įvairūs daigai bei pirmieji pavasario augalai. Mes taip paprastai galime daiginti įvairiausias sėklas ar kruopas, riešutus, kad nebūtina turėti įmantrių įrangų, o maistinė vertė išauga dešimteriopai!!! Išbandykime daigintų grikių receptą „Su pavasariu“ ir nepatingėkime kelioms paroms žalius grikius pamerkti į vandenį, 2 kartus per dieną juos nuskalauti po tekančiu vandeniu ir jau trečioje – ketvirtoje dienoje pamatysite besikalančius daigelius. Tuomet jie saldžiausi ir vertingiausi.

Tuštinkite šaldiklio atsargas ir kurkite savo skonio desertą.

Pavasarinis daigintų grikių receptas 6 porcijoms reikės:

  • 1 stiklinės daigintų grikių,
  • 2 obuolių- kubeliais,
  • 10 džiovintų slyvų- smulkiais kubeliais,
  • 10 natūralių džiovintų abrikosų- kubeliais,
  • ½ stiklinės juodųjų serbentų (atšildyti),
  • 1 stiklinės braškių ar kitokių uogų iš šaldiklio,
  • 2 v. š. moliūgo sėklų,
  • 1 apelsino- išspausti sultis.

Daigintų grikių desertas gaminamas:

  1. Viską susluoksniuoti iš pašlakstyti apelsinų sultimis. Palikti 30min. skonių susidraugavimui.
  2. Galima pasiimti į darbą kaip vertingą užkandį.

daigintų grikių receptas

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė

Susiję produktai


Kviečiame prisijungti prie kartu tobulėjančios bendruomenės. Kiekvieną savaitę dalinamės 2-3 naujomis sveikų receptų idėjomis ir naudingais straipsniais apie teisingus mitybos įpročius bei produktų savybes


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


Vienas komentaras po “Daigintų grikių receptas „Su pavasariu“


  1. Vanda komentuoja:

    Labai skanu…turiu sudaigintų ir sudžiovintų grikių-bet kada galima pasigaminti mišrainę “Su pavasariu”