Pavasarinis daigintų grikių receptas „SU PAVASARIU“

Labiausiai mus šarmina žalios daržovės, įvairūs daigai bei pirmieji pavasario augalai. Mes taip paprastai galime daiginti įvairiausias sėklas ar kruopas, riešutus, kad nebūtina turėti įmantrių įrangų, o maistinė vertė išauga dešimteriopai!!! Nepatingėkime kelioms paroms žalius grikius pamerkti į vandenį, 2 kartus per dieną juos nuskalauti po tekančiu vandeniu ir jau trečioje-ketvirtoje dienoje pamatysite besikalančius daigelius. Tuomet jie saldžiausi ir vertingiausi.

Tuštinkite šaldiklio atsargas ir kurkite savo skonio desertą.

6 porcijoms reikės:

1 stiklinės daigintų grikių

2 obuolių-kubeliais

10 džiovintų slyvų-smulkiais kubeliais

10 natūralių džiovintų abrikosų-kubeliais

½ stiklinės juodųjų serbentų (atšildyti)

1 stiklinės braškių ar kitokių uogų iš šaldiklio

2 v.š. moliūgo sėklų

1 apelsino-išspausti sultis

EIGA:

Viską susluoksniuoti iš pašlakstyti apelsinų sultimis. Palikti 30min. skonių susidraugavimui.

Galima pasiimti į darbą kaip vertingą užkandį

Subalansuotos mitybos ekspertė

Rita Šilenskienė

Vienas komentaras po “Pavasarinis daigintų grikių receptas „SU PAVASARIU“

  1. Vanda komentuoja:

    Labai skanu…turiu sudaigintų ir sudžiovintų grikių-bet kada galima pasigaminti mišrainę “Su pavasariu”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *