tai labai nekaloringas tortukas, kuris priskiriamas žemo glikeminio indekso ir mažo kaloringumo desertams!

TIK 108ckal/100g  Baltymų 4g/riebalų 8g/angliavandenių 6g -100 g produkto. Ingredientai nurodyti mažai formai 18cm diametro. jei kepsite iš karto 25cm., dvigubinkite produktų kiekį. 

Tortas sudarytas iš 3 sluoksnių – biskvito, baltojo sluoksnio -“paukščių pieno” imitacija ir sluoksnio iš sezoninių uogų , t.y. “konfi”.

Išsikepame pirmiausia BISKVITĄ. Jam reikės 18cm apvalios silikoninės kepimo formos ir produktų:

2 XL kiaušiniai

Eritritolio -saldiklio 20 g

Stevijos karamelės skonio arba Stevijos  -10 lašų+6 vanilės ekstrakto 2 lašus

Kokoso aliejaus -ištirpinto 20 g

Kokoso miltų 20 g

Sodos 3 g (1/2 arbat.š)

Kokoso grietinėlės (tirštesnio pieno) 30 g

EIGA:

  1. Atskirti baltymus nuo trynių ir išplakti su žiupsneliu druskos iki tvirtų putų. Padėti į šaldytuvą, kad nesukristų.
  2. Suplakti kitame inde iki vienalytės konsistencijos trynius, kokoso grietinėlę, eritritolį, steviją.
  3. Atskirame inde sumaišyti persijotus kokoso miltus ir sodą. Ją nugesinu su citrinos sultimis arba šaukštu verdančio vandens.
  4. Miltus įmaišome į trynių masę, o po to atsargiai įmaišome išplaktus baltymus.
  5. Purią masę supilame į formą. Prieš tai ją rekomenduoju patepti kokoso aliejumi, nes biskvitas gali prikibti.
  6. Kepti apie 25-30min./180C, kol gražiai paruduos. Ištraukti atvėsinti,

Baltas sluoksnis “Paukščių pienas”

Pasterizuotų baltymų 60 g (arba 2 kiaušinių baltymų, bet labai gerai nuplauti dėl salmonelės rizikos)

Kokoso pieno 170g

FiberFin atsparios krakmolingos ląstelienos arba krakmolo 8 g (1 šaukštas)

Saldiklio su probiotine ląsteliena Fibre Syrup Clear arba klevų syrupo 50 g

Stevijos su vanile 10 lašų

100 g vandens ir 1 arbat .š agar-agaro arba 15 g želatinos

1/2 laimo sultys

EIGA:

  1. Kokoso pieną, saldiklius ir Fiberfin arba krakmolą virti intensyviai maišant 4-5 minutes.
  2. Ištirpinti agar-agarą vandenyje, užvirti ir supilti į kokoso pieną. Išmaištyi šluotele. paliekam atvėsti.
  3. Išplakjame baltymus iki standžių putų, išspaudžiam laimo sultis ir viską atsargiai įmaišome į kokoso pieno masę.
  4. Gautą purų sluoksnį užpilame ant biskvito ir dedame į šaldytuvą. Agar-agaras sutings labai greitai, želatinas kiek ilgiau.

UOGŲ SLUOKSNIS “KONFI”

Aviečių ar kitų sezoninių uogų 200 g + papuošimui

Eritritolio 15 g

1/2 arbat.š agar-agaro

80 g vandens

EIGA:

  1. Vandenyje išmaišyti agar-agarą ir užvirti arba želatiną (8g) beveik užvirti.
  2. Uogas suplakti su saldikliu, avietes perkošti per tinklelį, kad neliuktų grūdelių ir sumaišyti su agar-agaru.
  3. Gautą sluoksnį užpilti ant torto, po kelių minučių puoštiu uogomis ir dėti nors valandai į šaldiklį, kad galėtume išimti iš formos.’
  4. Kai tortą išimsime iš formos, pabaigti puošti. Šaldytuve gali būti kelias dienas nepakjeitęs formos, spalvų ir skonio.

Nekaloringų ir skanių desertų!

Subalansuotos mitybos ekspertė Rita Šilenskienė

Susiję produktai: