Netikėtas derinys

Manęs dažnai klausia: “kaip tu sugalvoji receptus?”. Taigi, dabar aiškiai galiu pasakyti:”darau šaldytuvo ar/ir spintelių valymą ir/ ar pertvarkymą. Iškraunu ant stalo ir “paveikslas” susidėlioja… Kartais žiūrėdama į produktus net pradedu burnoje jausti būsimo patiekalo skonį:).

Netikėtas skonis šiame patiekale toks: gausus būrys česnakų taip susidraugavo su saldžiarūgštėmis slyvomis, kad beliko tik apvainikuoti daržovių nauda ir suklijuoti prabangiais miltais…

Šį kartą reikėjo sunaudoti cukiniją, bet kitą kartą darysiu iš moliūgo. Manau irgi bus puiku. Viskas kas buvo šaldytuve:)

Skarda kvadratinė 25 cm

Kepimo popierius

Svarstyklės

Mikseris

“Šlapi ingredientai”

A:

4 XL kiaušiniai

800 g cukinijos ar moliūgo gabaliukų

90 g sviesto

120 g virtų pupelių (galima naudoti konservuotas)

B:
20 g česnakų

170 g čederio sūrio, gabaliukais

50 g Kale kopūsto lapų be kietojo lapkočio

10 g petražolių

2 šakelėlių šviežio rozmarino lapelių

Pagardinimas:                                        

1 a.š. druskos

170 g dž.slyvų juostelėmis

40 g moliūgo sėklų

 

“Sausi ingredientai”:

60 g nuriebalintų sezamų miltų

60 g mažesnio riebumo kokoso miltų

150 g pilno grūdo avižinių dribsnių

50 g avižų sėlenų

 

 

 

EIGA:

  1. A produktus sudėti į plakiklį ir suplakti iki vientisos košelės. Išpilti į dubenį
  2. B produktus sumalti mikseriu ir taip pat sumaišyti su A.
  3. Supilti į maišymo dubenį visus sausus ingredientus , suberti pagardus, dar galima įdėti papildomai Kale kopūsto lapų ir viską gerai išmaišyti
  4. Formą patepti sviestu, iškloti kepimo popieriumi ir supilti masę. Jei turite, pasmaigstykite graikinių riešutų.
  5. Kepti įkaitintoje iš anksto orkaitėje apie valandą su oro pūtimu 175C.

 

Ištraukus iš orkaitės, leisti pravėsti. Po 40 minučių ištraukti kepinį su popieriumi iš formos ir padėti ant grotelių. Valgyti tik atvėsintą.

 

PUIKI ALTERNATYVA DUONOS MĖGĖJAMS!!!

Su meile, 

Rita

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *