Naujas salotų skonis

Šaltuoju sezonu parduotuvėse, o ypač turguje būna pakankamas šakninių daržovių pasirinkimas. Bėda ta, kas salotos su pomidorais arba tik iš pomidorų vis tiek karaliauja visą sezoną mūsų lėkštėse. Trupučiuką rekomenduoju “suzipinti” pomidorų naudojimą ir palikti vietos kitoms daržovėms.

Vakarienė dviems:

2-3 pekino kopūsto lapai- supjaustyti šiaudeliais,

1 mėlynas svogūnas- plonais griežinėliais,

2-3 šaukštai žaliųjų sūdytų alyvuogių- išimti kauliukus, perplėšti pusiau,

1 pasternoko šaknis-sutarkuoti šiaudeliais,

2-3 tamsūs pomidorai arba saujelė mažųjų pomidoriukų- smulkesniais kubeliais.

Viską susluoksniuoti ir pašlakstyti nuostabiu apelsininiu balzaminiu kremu be cukraus ir tyru aliejumi.

Salotų užpilas: apelsinų balzamikas ir tyras aliejus. Druskos nebūtina, nes varškė gali būti sūresnė.

Pagardas: 150 g varškės, 4 sukapotos česnako skiltelės, druskos ir 2 v. š. natūralaus graikiško jogurto- viską sutrinti.

Dieviškas derinys- saldžiarūgštės salotos su česnakine varške…

Skanaus!

Rita

Susiję produktai

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *