„Mano becukriai batonėliai“

Ingredientai:

300 g pilno grūdo avižinių dribsnių

70 g džiovintų slyvų

20 g goji uogų (raugerkšnio džiovintos uogos

50 g lazdyno riešutų-sukapoti nedideliais gabaliukais

10 g čija sėklų+100ml vandens

40 g saulėgrąžų

180 g džiovintų datulių ir 200ml vandens

40 g ištirpinto kakavos sviesto arba kokoso aliejaus

50 g 72 proc. juodo šokolado-susmulkinti iki mažų gabaliukų

Eiga:

  1. Čija sėklas išmaišyti 100ml vandenyje. Palikti kol supjastysite vaisius.
  2. Visus džiovintus vaisius nuplauti. Visus vaisius (be datulių) supjaustyti razinos dydžio gabaliukais. Datules užpilti 200 ml vandens ir užvirti. Palikti ataušti. Suplakti arba suminkyti rankomis į košelę.
  3. Dribsnius, visus supjaustytus džiovintus vaisius, saulėgrąžų sėklas, pasmulkintus lazdyno riešutus, susmulkintą mažais gabaliukais šokoladą –viską išmaišyti. 
  4. Supilti išbrinkusias čija sėklas, suplaktas ar suminkytas datules ir viską dar kartą gerai suminkyti. Jei trūksta drėgmės, galima pašlakstyti vieno apelsino sultimis.
  5. 25×25 cm skardelę iškloti kepimo popieriumi, iškrėsti masę, suploti, išlyginti drėgnomis rankomis ir kepti įkaitintoje orkaitėje 25 min./190C, kol apdžius ir vos apskrus viršus. Atvėsinti, 6 valandas palaikyti šaldytuve ir supjaustyti aštriu peiliu. 

„Mano becukriai batonėliai“

Ritos Šilenskienės portretas

Rita Šilenskienė
Subalansuotos mitybos ekspertė

Landing 2

Norite 3-4 kartus per savaitę gauti informaciją apie naujausius receptus, subalansuotos mitybos straipsnius ir sveikų produktų pasiūlymus tiesiai į savo el. pašto dežutę? Užsiprenumeruokite naujienlaiškį ir iš karto gaukite du mano mylimiausius receptus!


Susiję produktai

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *